Discoteca

Odata cu modificarile efectuate in SkyDrive, Microsoft ne-au pus la dispozitie o serie de imbunatatiri la serviciul lor de gazduire si stocare in cloud. Da, au scazut limita de stocare la 7 GB/cont de utilizator (daca nu erati utilizator vechi sau daca nu ati solicitat expres pastrarea limitei de 20 GB), dar pentru doar $10/an puteti beneficia de cate un increment de 20 GB de spatiu. Exista si pachete cu 100 GB si altele, la preturi pe care concurenta nu le poate “bate”.

Articol de Razvan

Publicat în

Odata cu modificarile efectuate in SkyDrive, Microsoft ne-au pus la dispozitie o serie de imbunatatiri la serviciul lor de gazduire si stocare in cloud. Da, au scazut limita de stocare la 7 GB/cont de utilizator (daca nu erati utilizator vechi sau daca nu ati solicitat expres pastrarea limitei de 20 GB), dar pentru doar $10/an puteti beneficia de cate un increment de 20 GB de spatiu. Exista si pachete cu 100 GB si altele, la preturi pe care concurenta nu le poate “bate”. Recent, Microsoft a mai adaugat un update la interfata HTML 5 a SkyDrive si au transformat-o intr-o interfata facila, curata, pe baza de tiles, similara interfetei aplicatiei implicite din Windows 8. In imaginile de mai jos puteti vedea, pe rand, screenshot-ul cu SkyDrive din Windows 8, apoi screenshot-ul cu SkyDrive.com (deschis cu Internet Explorer 10). skydrive-win8 skydrive.com Odata cu noul update, Microsoft permite indexarea melodiilor adaugate in SkyDrive si care se sincronizeaza prin intermediul serviciului intre multiple sisteme, precum PC-uri cu Windows, Windows Phone-uri, smartphone-uri si tablete cu iOS si Android. Probabil in viitor vom vedea si o versiune a clientului SkyDrive si pe XBox 360.

Hey Mr. DJ!

Gestionez o colectie maricica de muzica, majoritatea din rip-uri de pe CD-urile audio. Imi place mult sa ascult CD-uri audio, mai ales datorita calitatii oferite de CD playerul Onkio. Insa, cand sunt pe drum prefer sa ascult ceva, pentru a ma distra de la stresul din mijloacele de transport in comun. In acest caz iau cu mine Zune-ul si Windows Phone-ul. Ambele se sincronizeaza cu o parte din colectia mea de muzica. Ascult muzica si pe XBox, din colectia proprie, de pe NAS, sau de pe XBox Music (fostul Zune Music), pe baza unui XBox Music Pass de $10/luna. Bineinteles ca si melodiile de pe XBox Music le sincronizez intre device-uri, din Zune Software (inca versiunea de pe Windows 8 nu permite sincronizarea).

zune-software xbox-music-win8 Mai sus se pot vedea doua screenshot-uri cu Zune software si XBox Music (clientul din Windows 8). Zune software permite sincronizarea cu device-urile conectate (Windows Phone, Zune player), dar nu stie Play to XBox 360, ceea ce stie Xbox Music din Windows 8, dupa ce instalati si clientul SmartGlass pe Windows 8.

Management

Problema vine in momentul in care trebuie sa gestionam colectii diferite. Datorita spatiului limitat de pe Windows Phone (16 GB, pe un HTC HD7), colectia muzicala de pe Windows Phone este mult redusa, deoarece, pe langa muzica, pe Windows Phone mai pastrez si o serie de podcast-uri si filmulete pe care le-am inregistrat, in HD (720p), imagini si fotografii, date utilizate de aplicatiile instalate si jocuri casual, plus cateva ebooks. Incerc mereu sa mai las cca. 2 GB liberi, pe langa ceea ce am pe telefon pentru eventuale inregistrari video si fotografii ad-hoc, acolo unde este nevoie de o captura “de moment”. Pe HDD-ul incapator al Zune-ului, de 30 GB, am pus doar muzica, podcast-uri, audio books si filmulete, plus cele cateva jocuri casual care se pot instala direct din Zune software. Aici colectia de muzica este mult mai mare si am constatat ca de multe ori nu apuc sa ascult tot ceea ce am. Acasa conectez Zune player la XBox, prin cablu si ii activez WiFi. Astfel tin Zune player in sync (Zune software il vede in retea si il acceseaza ca si cum ar fi conectat direct la PC) si am acces la toata colectia de muzica de pe Zune si pe XBox. O parte din muzica este si in colectia de pe NAS, la care am acces de oriunde, chiar si de pe XBox sau Windows Phone, singurul dezavantaj fiind calitatea audio, comparata cu cea a CD-urilor audio, unde sunetul este inregistrat analog, nu digital, dar este practic pentru deplasari.

SkyDrive, iar

Odata cu adaugarea serviciului de hosting de muzica pe SkyDrive, unii utilizatori vor putea sincroniza muzica intre device-uri prin intermediul SkyDrive, Microsoft adaugand automat coperta albumelor, acolo unde ea lipseste, un feature elegant in cazul in care utilizati software sau hardware powered by Microsoft si care afiseaza pe LCD coperta albumului. Partial, ideea cu SkyDrive este practica, dar atunci cand platesti pentru spatiu, parca preferi mai repede sa utilizezi acel spatiu pentru un back-up sau un share si mai putin pentru gazduirea de muzica. Cert este ca Microsoft incearca (si reuseste) sa reuneasca si integreze din ce in ce mai mult si mai strans serviciile sub fostul nume Live cu cele sub fostul nume Zune cu cele sub brandul consolidat XBox. Dupa cum spuneam si mai sus, poate nu strica si un client de XBox pentru SkyDrive, dar (desi sunt beta tester pentru noua versiune de dashboard a XBox 360, nu am vazut ceva in acest sens). Din moment ce, insa, exista o subscriptie pentru Zune Music Pass, acea muzica poate fi descarcata si ascultata, nelimintat oricand, mai putin in momentul in care nu exista conexiune la Internet sau cand descarcarea acesteia prin protocoale over the air/3G este un inconvenient.

zune-software-restore

Discoteca

Solutia pe care am gasit-o eu, fiind date conditiile de mai sus sunt urmatoarele:
  • NAS – contine muzica rip-uita.
  • Zune player contine o mare parte parte din colectia de rip-uri si o parte mai mare din muzica de pe Zune Pass.
  • PC-urile/laptop-urile contin doar muzica de pe Zune Pass, pe care o ascult, in functie de preferinte. NAS-ul este indexat de Zune software si pot oricand avea acces la acele melodii. Tot in acest mod sincronizez si Zune player si Windows Phone-ul.
  • XBox contine muzica descarcata de pe Zune Pass, pe care o ascult, la fel ca pe PC, iar NAS-ul este expus in retea si catre XBox System music player.
  • Windows Phone 7.5 contine o mica parte din muzica rip-uita si o mica parte din muzica de pe Zune Pass.
  • Pe SkyDrive inca nu tin muzica, desi, la cat spatiu liber mai am (am cumparat), ma gandesc sa fac un back-up la muzica rip-uita (sau macar la o parte din ea), deoarece prefer sa platesc un Zune Music Pass decat sa trebuiasca sa refac operatiunea de rip pentru un numar mare de disc-uri.
Partea care imi place cel mai mult este totusi… “centrul de control”, Zune software, de unde cu ajutorul catorva click-uri de mouse pot gasi, gestiona, asculta si delecta cu tot ceea ce imi doreste urechea. In plus functia de Smart DJ este perfecta pentru intalnirile cu prietenii si colegii. Sunt curios voi cum gestionati muzica, unde aveti acces la ea si unde ati mai vrea acces la colectia de muzica? Cat de mult ascultati muzica si ce volum din colectia de muzica v-ar fi pe plac sa il aveti? Sa fim totusi seriosi, nimeni nu poate asculta intr-o zi muzica non-stop si deci sa aiba nevoie de mai mult de 4-5 GB de muzica (in format MP3 sau WMA), la purtator. Distractie si auditie placute!

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video