Sfaturi pentru a fi mai fericit la serviciu

Sfaturi pentru a fi mai fericit la serviciu

28.11.2010

Vă prezint un serial de sfaturi (sperăm noi, cu articole cât mai dese), pentru a fi mai fericit la serviciu.

Vă prezint un serial de sfaturi (sperăm noi, cu articole cât mai dese), pentru a fi mai fericit la serviciu.

Eficienta, creativitate si igiena vietii: fericirea nu este departe. Descoperiti toate trucurile pentru a va face munca mereu o placere.

Sfatul #1: afisati clar culorile

Nu mai folositi mochete, de culoare gri, deprimante! Alegeti galben pentru a va concentra, verde pentru a va calma, portocaliu pentru a va binedispune, rosu pentru a va umple de energie. Tot asa este si la sediul Google, unde peretii sunt albastru-electric, canapelele rosii si dulapurile pestrite.

Sfatul #2: Opriți alertele și aparatele electronice

„De când am download-at aplicația TweetDeck, pot gestiona tweet-urile mele în timp real”, se bucură un responsabil de marketing al unei companii agroalimentare. Un progres? Chiar deloc! Și această aplicație reprezintă o perturbare a muncii, căreia i se adaugă semnalele e-mail-urilor din Outlook și solicitările de mesagerie instantanee. Astea fără să mai luăm în seamă mesajele text care ne fac smartphone-ul să vibreze. Suportați această formă de hărțuire? Multiplele alarme electronice pot părea stimulente la început, dar reprezintă tot atâtea motive pentru a vă întrerupe din ceea ce făceați, de la munca Dumneavoastră.

Da, răspundeți e-mail-urilor, dar într-un interval orar stabilit dinainte (de exemplu dimineața, când sorbiți cafeaua aburindă sau la finalul zilei) și, bineînțeles, fără să fiți întrerupt(ă).

Închideți toate ferestrele care se actualizează în timp real: readerele de fluxuri RSS, rețelele sociale, etc.. Opriți, de asemenea, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger sau alte aplicații de live chat. Procedați similar și cu telefonul Dumneavoastră. Dacă nu aveți asistență pentru preluarea mesajelor și filtrarea acestora, puteți apela la serviciile de mesagerie vocală ale operatorilor de telefonie. Nu vă faceți grijă, cei care vă sună vor ști când să lase mesaje și când nu.

Sfatul #3: Nu uitați să ieșiți din casă/birou

O campanie a lui nu-știu-cine, pe la TV, anunța că un minim de 30 de minute de mișcare în fiecare zi ne-ar menține sănătoși. Poate că așa este! Eu vă recomand ca în fiecare zi, printre acele 30 de minute (minim), în care umblați, fie și doar de colo-colo, să vă mișcați repede. Veți pune tot circuitul sângelui în funcțiune și vă veți simți mai bine. Și tot ca o idee bună, când reveniți acasă de la serviciu, după o zi de stat pe scaun în birou, coborâți din mijlocul de transport în comun cu o stație înainte și mergeți pe jos către casă, grabit(ă). Vă veți putea relaxa acasă, dacă ceea ce tocmai ați făcut vă pare un efort.

Dacă tot ieșiți din casă, căutați și un loc înalt de unde să admirați panorama orașului. Puteți alege orice locație (un turn, Cetățuia – în Cluj-Napoca, pe bloc, un amic de la etajul 10, etc.) pentru a privi împrejur. Stați doar și priviți. Vă veți simți mai relaxat după ce faceți acest lucru, o dată pe săptămână, iar dacă lucrați într-un birou, veți pierde senzația de claustrofobie și apăsare. De sus, toate problemele Dumneavoastră vor părea mici de tot.

Încercați să faceți cele două lucruri deodată, dacă nu vi se pare prea mult, poate veți reuși să urcați, în pas alert, până în locul de unde veți putea admira panorama orașului, poate chiar alături de persoana iubită.

Spor la lucru,

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Articole Burzcast

Postări din arhivă

Unelte hardware și software (ediția 2022)

Am fost intrebat de multiple ori ce folosesc pentru munca mea. Sunt programator si podcaster, in principal. Folosesc exclusiv computere Apple, trei la numar, toate cu SoC Apple M1.

Am crescut. Ne-am maturizat

Nu sunt designer, dar nu sunt nici foarte departe de unul. Ma descurc, rezonabil, cand vine vorba despre a face un UI sau layout de site, dar nici pe departe la fel de bine pe cat se descurca colegii mei de la departamentul de design, care livreaza produse pentru clientii nosti.

100 de ore

In 2021, timpul minim petrecut pe retelele de socializare a fost de 29 de minute. Daca mergem doar dupa aceasta statistica si ignoram pe cea putin mai pesimista, de 58 de minute, constat ca oamenii nu traiesc pentru ei ci pentru a afla chestii complet inutile despre oameni despre care ii intereseaza putin sau chiar deloc.

Concurs: patru cărți de dezvoltare personală și o oră de consultanță

Ne apropiem de episodul cu numarul 100. Ma bucur mult ca am reusit sa ajungem cu podcastul la acest numar pe care il asteptam, sincer, de mult timp. Din pacate, timpul investit in business nu mi-a permis sa aloc timpul corect pentru un podcast inceput in iulie 2014, astfel abia in decembrie 2020 am ajuns la episodul 100.

De unde licențiem conținutul pentru podcast

Am fost intrebat de mai multe ori de unde licentiem continutul pentru podcast. Este vorba despre melodiile de intro, outro si imaginile care apar pe site.

Software pentru conferințe la distanță și învățământ online

Prezint in acest articol o serie de produse software, alternative la Zoom, binecunoscuta aplicatie de conferinte virtuale. Toate aplicatiile prezentate pot fi utilizate si in cadrul institutiilor de invatamant. Aditional, vezi unde poti si cum trebuie sa aplici pentru ca institutia de invatamant pe care o conduci sa dispuna de o subscriptie nelimitata la Zoom pe perioada pandemiei de COVID-19.