Uneltele inteligente

Este important să lucrăm elegant, rapid și profesionist. Îmi place să nu trebuiască să țin minte multe detalii, dar să pun tehnologia la lucru. În acest articol vă voi prezenta câteva dintre uneltele pe care le utilizez pentru a-mi crește eficiența în lucru și pentru a rămâne mai relaxat și mai fericit.

Articol de Razvan

Publicat în

Este important să lucrăm elegant, rapid și profesionist. Îmi place să nu trebuiască să țin minte multe detalii, dar să pun tehnologia la lucru. În acest articol vă voi prezenta câteva dintre uneltele pe care le utilizez pentru a-mi crește eficiența în lucru și pentru a rămâne mai relaxat și mai fericit.

Îmi place cloud-ul. Enorm chiar! În special cel oferit de către Microsoft. La Dev-Vision suntem primii care asigurăm asistență și pentru planurile P ale Microsoft Office 365, de pe vremea când companiile mari, concurente, nici nu aveau înca ideea dacă vor implementa vreodată, în ofertele lor, Office 365. Acest lucru ne-a oferit un avantaj competitiv.

Nu implementam Office 365 dacă nu ne plăcea și cum mie îmi place foarte mult, doresc să vă dau câteva tips & tricks pentru un business inteligent, cu tool-uri inteligente.

Livescribe - stiloul inteligent

Pentru că tot menționăm peste tot în acest articol de inteligență, permiteți-mi să vă prezint o unealtă (un stilou) de care nu mă mai pot despărți în vizilele mele la clienți, sau la conferințe sau pur și simplu pentru a-mi nota idei.

Un stilou Livescribe este de fapt un computer într-un stilou, cu putere crescută de procesare și o memorie substanțială atât pentru captura scrisului de mână cât și a înregistrărilor audio (grație camerei cu infrarosu din vârf), ambele realizate simultan în timp ce scrieți și vorbiți sau ascultați. În plus, suportă diverse aplicații utile pentru activitatea Dumneavoastră.

Da, Livescribe sincronizează și apoi transpune textul scris de mână, pe caietele speciale cu DotPaper, în format electronic. Fișierele rezultate se numesc pencast-uri și acestea pot fi exportate în multiple formate sau trimise prietenilor, prin intermediul Facebook, e-mail-ului sau… preferatul meu, OneNote 2010 (disponibil în orice pachet Microsoft Office 2010).

OneNote 2010 și Office 365

Cei care cunoașteți OneNote, fie el și din versiunile precedente, știți ce „agendă” bună este, mai ales când vine vorba de luat notițe. Dar dacă îmbinăm aceste notițe cu notițe de mână? Dacă în aceste notițe adăugăm chiar text pe care îl putem corela cu cele spuse de clienții sau colaboratorii noștri? Nu-i așa că dăm o nouă dimensiune „luatului de notițe” și „ținutului minte”?

În OneNote 2010 îmi place să adaug pencast-uri exportate în format .PDF din Livescribe Desktop (aplicația care vine să completeze, pe desktop și web experiența Livescribe). Aceste fișiere .PDF sunt interactive (doar în Adobe Reader – atenție nu merg în alte readere de .PDF!). Se poate da clic pe text, audia porțiunile audio înregistrate în acel moment, se poate sări între pasaje, bookmark-uri, etc..

Pencast-urile exportate în .PDF sunt integrate în caietul OneNote. Dacă sincronizăm acest caiet OneNote cu Office 365 atunci trimitem direct caietul în nori. De ce nu prin Evernote sau prin serviciul de cloud de la Livescribe? Deoarece la OneNote avem acces de pe orice device. Aici vine partea cea mai bună!

Deoarece am Windows Phone 7.5 am acces la directoarele mele din SharePoint Online 2010, oferite de Microsoft Office 365. Pot sincroniza astfel orice caiet OneNote cu SharePoint Online 2010, astfel dispunând de toate notițele mele în cloud, accesibile de oriunde, oricând!

De acum nu se mai pune problema să uit ce mi-a spus vreun client, partener sau furnizor. De asemenea, de acum încolo nu se mai poate întampla să cad pradă problemelor cauzate de urâții clienți scope creep, din care am avut o gramadă.

Partea cea mai bună este că oriunde mă aflu pot oricând verifica ce mai trebuie făcut și ce am făcut, ce mi s-a spus să facem și ce nu s-a spus să facem.

Uneltele inteligente

Iată, deci, pe ce unelte ne bazăm pentru a ne menține mereu conectați și pentru a putea lucru cât mai eficient cu putință:

  • Microsoft Office 365 – îl comercializăm și noi, în colaborare cu Microsoft. Îl implementăm și vă oferim asistență tehnică pe tot parcursul abonamentului.
  • Livescribe – în funcție de capacitatea de stocare dorită, puteți achiziționa și din România, de la singurul distribuitor autorizat, la cel mai bun preț, stiloul iteligent care vă va face viața mai ușoară, dând viteză și siguranță afacerii voastre.
  • Windows Phone 7.5 – smartphone-ul cu sistemul de operare care în 2011 a câștigat premiul pentru Cel mai Bun Sistemul de Operare al Anului, poate fi achiziționat de la comerciantul nostru preferat, de unde, de altfel, l-am achiziționat și eu.

Și vă și ajutăm

Dacă doriți asistență sau aveți întrebări referitoare la aceste tehnologii, nu ezitați să ne contactați. Dacă doriți să încercați Office 365, contactați-ne sau lăsați un comentariu, mai jos, pe blog.

Pentru întrebări legate de Livescribe> vă stau cu plăcere la dispoziție. Acolo unde nu voi putea da un răspuns voi consulta pe domnul Tiberiu Tofan, reseller autorizat Livescribe în România.

În speranța că veți alege să lucrați mai rapid, profesionist și elegant chiar, vă amintesc să nu ezitați să ne contactați.

Spor la succes,

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video