Ziua Internațională a Podcastului, #podcastday

Vineri, 30 septembrie este Ziua Internațională a Podcastului și noi o sărbătorim. Am vorbit cu doi colegi podcasteri și prieteni, Adrian Boioglu (CityPodcast) și Florin Roșoga (Antreprenori care inspiră), și am fost de acord să înregistrăm un episod în trei despre podcasturi și podcasting: ce se întamplă în România în acest domeniu al new media, de unde am început și unde dorim să ajungem.

Articol de Razvan

Publicat în

Vineri, 30 septembrie este Ziua Internațională a Podcastului și noi o sărbătorim.

Am vorbit cu doi colegi podcasteri și prieteni, Adrian Boioglu (CityPodcast) și Florin Roșoga (Antreprenori care inspiră), și am fost de acord să înregistrăm un episod în trei despre podcasturi și podcasting: ce se întamplă în România în acest domeniu al new media, de unde am început și unde dorim să ajungem.

Pe Florin și Adrian i-am invitat la diferite episoade ale Burzcast, participând cu expertiza lor atât pe partea de podcasting cât și pe nișa sau domeniile pe care le tratează în emisiunile lor.

Florin Roșoga este consultant pe teme de dezvoltare personală și autor. Scrie pe florinrosoga.ro, site-ul său fiind în acest moment cel mai citit blog de dezvoltare personală. De asemenea, Florin are un podcast, Antreprenori care inspiră, ajuns deja la peste 135 de episoade. Prin intermediul podcastului, Florin aduce antreprenori care împărtășesc cu tine momentele lor antreprenoriale, de la începuturi până în prezent, vorbind despre cele mai grele momente și cum au ajuns cine sunt acum.

Florin Roșoga, colegul de Cluj-Napoca a participat la:

Adrian Boioglu este jurnalistul constănțean pe care ideea unei întregi rețele de podcasting, în România, nu l-a speriat și nici descutajat. A crezut în visul său, conturat în urmă cu 7 ani, de a realiza un podcast și a mers mai departe, realizând nu doar un podcast ci o întreagă rețea, CityPodcast, având podcasturi pentru multiple nișe sau domenii.

Cu Adrian Boioglu am înregistrat multiple episoade, mai ales pe partea de tehnologii și ecosistem Apple, multe dintre acestea fiind episoade comune între TechVolution (podcastul despre tehnologie din rețeaua CityPodcast) și Burzcast:

O zi cum doar una este pe an

ipd-logos-header420

Totuși, vineri, la finele lunii septembrie, adică în data de 30 septembrie, podcasterii și ascultătorii din întreaga lume "sărbătoresc" Ziua Internațională a Podcastului.

În această zi, Florin, Adrian și cu mine vom lansa un episod special, comun, în care vom discuta despre podcasturile noastre, de unde am început, unde am ajuns și unde dorim să ajungem.

Știu că fiecare dintre noi trei avem diferențe în modul de realizare, echipamente, vechime în podcasting, număr de show-uri sau de episoade, etc. Singurul lucru care ne este comun este pasiunea pentru podcasturi: ascultăm și realizăm podcasturi audio.

Ne-am propus să înregistrăm o discuție în trei, despre podcasturile noastre și așteptăm și întrebările voastre. Discuția va fi preînregistrată, dar canalele obișnuite de întrebări și feedback vă sunt deschise, iar cele mai utile sau interesante întrebări vor fi adresate în cadrul podcastului. Astfel ne puteți adresa întrebări prin:

podcastdaybadge-728x90-blue

Tu și Ziua Internațională a Podcastului

OK, dar ce poți face tu dacă nu ești podcaster?

  • Dacă ai un site poți promova evenimentul cu unul dintre bannerele sau logo-urile de pe site-ul oficial.
  • Poți spune prietenilor despre podcasturile noastre, Burzcast, Antreprenori care inspiră și rețeaua CityPodcast.
  • Poți utiliza hastag-ul #podcastday pentru a discuta despre această zi pe rețelele de socializare.
  • Poți schimba fotografia ta de profil pe rețelele sociale unde ai cont cu una dintre cele prezente pe site-ul oficial al Zilei Internaționale a Podcastului.
  • Mulți români nu știu ce este un podcast sau ce podcasturi românești există. Spune-le colegilor, cunoscuților și prietenilor despre podcasturi, dă-le lista de podcasturi românești compilată de către Florin Roșoga să le asculte.
  • Spune despre podcastul tău favorit celor pe care îi cunoști. Pe rețelele de socializare poți folosi hashtag-urile #burzcast, #andtreprenoricareinspira și #citypodcast sau #techvolution. Anunță-ne și pe noi: @razvanburz, @boioglu, @florinrosoga!
  • Trimite feedback către podcasturile tale preferate. Poți să le și mulțumești. Nu trebuie neapărat să fie românești, doar este Ziua Internațională...
  • Oferă un rating podcasturilor preferate pe iTunes sau prin alte platforme pe care le asculți.
  • Înscrie-te la un nou podcast pe care tocmai l-ai descoperit și, după ce asculți câteva episoade, scrie un review sau articol despre el pe blogul tău sau pe rețelele de socializare utilizate. Nu uita să folosești hastag-ul #podcastday în review.
  • Dacă nu ești încă podcaster, devino unul! Burzcast și Școala de Podcasting abia așteaptă să te ajute să ai un podcast de succes!

Te așteptăm cu un episod nou, interesant, de Ziua Internațională a Podcastului, în 30 septembrie 2016! Până atunci audiție plăcută la episoadele precedente și spor la succes!

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video