Campanie de marketing pentru părinți

Campanie de marketing pentru părinți

19.06.2009

Navigam peste posturile TV înainte de a mă duce la sala de fitness, să fac gimnastica de dimineață. Observ din ce în ce mai multe reclame care ating direct la sentiment, părinții, dornici oricând să aibă un copil mai bun, mai frumos, mai puternic, mai rezistent, mai-mai decât cel al vecinilor, că deh, vezi cum e: "L-ai văzut pe Mihaiță ce mare a crescut? Doamna X zice că îi dă în fiecare zi să bea (produsul) Y. Hai să încercăm și noi!". Și așa, pe bază de recomandare, începe între părinți un marketing viral, unul spunând celuilalt și așa mai departe.

Navigam peste posturile TV înainte de a mă duce la sala de fitness, să fac ”gimnastica de dimineață”. Observ din ce în ce mai multe reclame care ating direct ”la sentiment”, părinții, dornici oricând să aibă un copil mai bun, mai frumos, mai puternic, mai rezistent, mai-mai decât cel al vecinilor, că deh, vezi cum e: ”L-ai văzut pe Mihaiță ce mare a crescut? Doamna X zice că îi dă în fiecare zi să bea (produsul) Y. Hai să încercăm și noi!”. Și așa, pe bază de recomandare, începe între părinți un marketing viral, unul spunând celuilalt și așa mai departe.

Zilnic, companiile de toate felurile investesc în campanii de marketing și reclame la produse pentru copii, dar decizia achiziționării acestor produse aparținând, bineînțeles, tot părinților. Dar ce să-i faci când copilul te trage de mână că a văzut nu-știu-ce jucărie într-o cutie de cereale, vrea înghetata X sau iaurtul de băut de la compania Y, că a văzut el la TV, pe postul cu desene, ce bine se simt copiii care consumă așa ceva? Și atunci îi iei.

 

Asemănator cu această metodă a apărut recent și la noi, produsul/ serviciul bancar dedicat celor mai mici din familie, copiilor. Investiții în viitorul copiilor. Heh, ce chestie! Adică parinții să facă un depozit pe numele copilului, pentru ca atunci când copilul ajunge la o vârstă cât-de-cât, să se poată bucura de investițiile băncii. Ideea nu e chiar rea. Mi-ar fi plăcut să fi beneficiat și eu de așa ceva, numai că pe vremea mea, în comunism, nu vedeai servicii din astea.

Dar ce ne facem cu majoritatea românilor care, acum, în criză economică au un loc de muncă mai instabil decât temperatura de afară și care abia economisesc de pe o zi pe alta? De unde să mai ia de la gură ca să economisească pentru odrasla lor? În plus mai e o problema economică la mijloc, de care băncile nu mai țin cont, din dorința de a acumula banii pe care înaintea crizei nu îi aveau și care, de altfel, au cauzat criza: banii, pe perioada crizei trebuie să circule, altfel avem un dead-line al crizei stabilit cândva între sfântul Așteaptă și Paștile Cailor.

Băncile, care totdeauna au lucrat cu monedă scripturală și de multe ori fără acoperire, acum încearcă să aducă bani in ”visteriile” proprii, sperând să scape mai ușor de criză.

Dar să revin la subiectul cu odraslele: plânge ”puiu’ mamii” că vrea iaurtul Danonino cu vitamina D, ca să fixeze mai bine calciul în oase. Și are o sticluță atât de mică și de drăguță că mama bagă de oricâte ori mâna, până la cot în buzunar și mai ia una (1,90 RON), pentru mucosul care o trage de fustă în magazin.

Iaurturi și băuturi pentru țânci, produse/servicii bancare pentru economistul care stă bine ascuns în puștiulică din casă, dar care de îndată ce va crește va ieși la suprafață, poate odată cu caștigarea unui premiu Nobel pentru economie, cereale cu surprize mai mult sau mai puțin plăcute (la noi în România nu se știe niciodată peste ce poți da într-un ambalaj nou, colorat frumos și strălucitor), lapte care nu vine de la piață ci de la ”văcuță”, că trebuie să susținem campania cu ”beți lapte!” (de parcă nu ajungea aia cu ”beți-turtă”) și multe altele ale căror public și consumator țintă e copilul, iar parintele e cel cu decizia. Dar cum să nu răspunzi afirmativ campaniei de marketing care ghidilă sentimentele părintești?

Investiți, într-un fel sau altul, în viitorul copilului vostru, zic campaniile de marketing și… vânzările au crescut (în perioada de criză)! Să nu vă ia prin surprindere când în portofoliul Dev-Vision veți găsi site-uri pentru pisica copilului vecinei (site care nu e, în nici un caz, administrat de pisică sau de vecină). Numai bine,

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Articole Burzcast

Postări din arhivă

Unelte hardware și software (ediția 2022)

Am fost intrebat de multiple ori ce folosesc pentru munca mea. Sunt programator si podcaster, in principal. Folosesc exclusiv computere Apple, trei la numar, toate cu SoC Apple M1.

Am crescut. Ne-am maturizat

Nu sunt designer, dar nu sunt nici foarte departe de unul. Ma descurc, rezonabil, cand vine vorba despre a face un UI sau layout de site, dar nici pe departe la fel de bine pe cat se descurca colegii mei de la departamentul de design, care livreaza produse pentru clientii nosti.

100 de ore

In 2021, timpul minim petrecut pe retelele de socializare a fost de 29 de minute. Daca mergem doar dupa aceasta statistica si ignoram pe cea putin mai pesimista, de 58 de minute, constat ca oamenii nu traiesc pentru ei ci pentru a afla chestii complet inutile despre oameni despre care ii intereseaza putin sau chiar deloc.

Concurs: patru cărți de dezvoltare personală și o oră de consultanță

Ne apropiem de episodul cu numarul 100. Ma bucur mult ca am reusit sa ajungem cu podcastul la acest numar pe care il asteptam, sincer, de mult timp. Din pacate, timpul investit in business nu mi-a permis sa aloc timpul corect pentru un podcast inceput in iulie 2014, astfel abia in decembrie 2020 am ajuns la episodul 100.

De unde licențiem conținutul pentru podcast

Am fost intrebat de mai multe ori de unde licentiem continutul pentru podcast. Este vorba despre melodiile de intro, outro si imaginile care apar pe site.

Software pentru conferințe la distanță și învățământ online

Prezint in acest articol o serie de produse software, alternative la Zoom, binecunoscuta aplicatie de conferinte virtuale. Toate aplicatiile prezentate pot fi utilizate si in cadrul institutiilor de invatamant. Aditional, vezi unde poti si cum trebuie sa aplici pentru ca institutia de invatamant pe care o conduci sa dispuna de o subscriptie nelimitata la Zoom pe perioada pandemiei de COVID-19.