Cum vindem? Ce le spunem?

Cum vindem? Ce le spunem?

23.04.2013

Zilele trecute, într-o discuție pe care o aveam cu câțiva colegi, povesteam despre diverse modalități de a expune o idee și cel mai bun mod de a vinde ceva cu ideea pe care o expui, astfel încât să reușești să vinzi online de la primul contact, după ce îi prezinți clientului soluția pe care o oferi. Același principiu se aplică, însă, și vânzările 1:1 și stă la baza comerțului de când acesta s-a descoperit.
Zilele trecute, într-o discuție pe care o aveam cu câțiva colegi, povesteam despre diverse modalități de a expune o idee și cel mai bun mod de a vinde ceva cu ideea pe care o expui, astfel încât să reușești să vinzi online de la primul contact, după ce îi prezinți clientului soluția pe care o oferi. Același principiu se aplică, însă, și vânzările 1:1 și stă la baza comerțului de când acesta s-a descoperit. Știm cu toții că oamenii nu au probleme în a achiziționa ceva, atâta timp cât recunosc valoarea în acel produs sau serviciu și acesta este prezentat corect și eficient de o persoană pe care o agreează. Oamenilor le place să facă afaceri cu oameni care le plac. Aici am putea detalia diferite coduri de îmbrăcăminte, prezentare etc, dar voi lăsă acestea pentru un alt articol. Propabil că nu vă sună necunoscut îndemnul: „Cumpărați de la mine, căci sunt cele mai bune produse!” sau „Noi suntem cei mai buni!”. Dacă nu reușești să prezinți însă aceste idei corect, se poate ajunge la anti-reclamă. Îmi amintesc de un banc mai vechi cu personajul atât de cunoscut, Bulă:
Vine Bulă acasă și se confesează tatălui:
- Știi că am colega aia nouă la facultate și am invitat-o în oraș la o cafea. Ea m-a rugat să o iau de la ea de acasă și nu știu cum să procedez șă îi spun că îmi place de ea.
- Ascultă fiule, spune tatăl, fă exact cum îți spun eu: cumperi un buchet frumos de trandafiri roșii, te duci la ea acasă și când deschide ușa îi spui așa „Când îți văd chipul timpul stă în loc pentru mine.”. Ai înțeles?
- Da tată.
A doua zi, seara, Bulă se întoarce acasă cu buchetul răvășit și cu ochii umflați. Tatăl îi cere explicații.
- Am procedat exact așa cum mi-ai spus tu. M-am dus la ea cu buchetul de trandafiri și când a deschis ușa i-am spus: „Când îți văd fața, îmi stă ceasul.”

Cei de la Freelance Switch au spus-o foarte bine în serialul lor de comics-uri, Freelance Freedom: Modalitățile de vânzare sunt multiple, modul în care expui soluția este doar unul corect pentru fiecare caz, deoarece poți spune același lucru în multiple feluri. Trebuie adaptată prezentarea pentru fiecare client sau potențial client în parte, pe baza unei analize solide, făcută corect, de la început.

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Articole Burzcast

Postări din arhivă

Unelte hardware și software (ediția 2022)

Am fost intrebat de multiple ori ce folosesc pentru munca mea. Sunt programator si podcaster, in principal. Folosesc exclusiv computere Apple, trei la numar, toate cu SoC Apple M1.

Am crescut. Ne-am maturizat

Nu sunt designer, dar nu sunt nici foarte departe de unul. Ma descurc, rezonabil, cand vine vorba despre a face un UI sau layout de site, dar nici pe departe la fel de bine pe cat se descurca colegii mei de la departamentul de design, care livreaza produse pentru clientii nosti.

100 de ore

In 2021, timpul minim petrecut pe retelele de socializare a fost de 29 de minute. Daca mergem doar dupa aceasta statistica si ignoram pe cea putin mai pesimista, de 58 de minute, constat ca oamenii nu traiesc pentru ei ci pentru a afla chestii complet inutile despre oameni despre care ii intereseaza putin sau chiar deloc.

Concurs: patru cărți de dezvoltare personală și o oră de consultanță

Ne apropiem de episodul cu numarul 100. Ma bucur mult ca am reusit sa ajungem cu podcastul la acest numar pe care il asteptam, sincer, de mult timp. Din pacate, timpul investit in business nu mi-a permis sa aloc timpul corect pentru un podcast inceput in iulie 2014, astfel abia in decembrie 2020 am ajuns la episodul 100.

De unde licențiem conținutul pentru podcast

Am fost intrebat de mai multe ori de unde licentiem continutul pentru podcast. Este vorba despre melodiile de intro, outro si imaginile care apar pe site.

Software pentru conferințe la distanță și învățământ online

Prezint in acest articol o serie de produse software, alternative la Zoom, binecunoscuta aplicatie de conferinte virtuale. Toate aplicatiile prezentate pot fi utilizate si in cadrul institutiilor de invatamant. Aditional, vezi unde poti si cum trebuie sa aplici pentru ca institutia de invatamant pe care o conduci sa dispuna de o subscriptie nelimitata la Zoom pe perioada pandemiei de COVID-19.