Am -1 (minus un) e-mail. Unul este phishing.

Utilizez macOS Sierra pe Macbook-ul meu, deși sunt conștient de faptul că este încă doar în beta, dar trebuie să testez aplicațiile pentru Mac pe care le realizez și pe viitorul OS “desktop” al Apple. Am constatat zilele trecute că dacă apare un e-mail în Junk, Mail îmi afișează statusul mesajelor necitite ca fiind (oarecum incorect) “-1”.

Articol de Razvan

Publicat în

Utilizez macOS Sierra pe Macbook-ul meu, deși sunt conștient de faptul că este încă doar în beta, dar trebuie să testez aplicațiile pentru Mac pe care le realizez și pe viitorul OS “desktop” al Apple. Am constatat zilele trecute că dacă apare un e-mail în Junk, Mail îmi afișează statusul mesajelor necitite ca fiind (oarecum incorect) “-1”.

E deranjant prin faptul că ocupă mai mult spațiu în badge-ul de e-mail-uri primite și mă întreb dacă cei de la Apple nu vor să sugereze că am citit prea multe e-mail-uri.

Lăsând gluma la o parte, am aruncat un ochi prin Junk și am găsit mesajul phishing, mai mult ca sigur trimis de către ceva indieni nu prea ingenioși: “Your Apple ID has been suspended [#<UN_NUMAR>]”. Bună glumă!

Mesajul este trimis către (cineva), deoarece nu este menționat vreun destinatar (mail-ul a fost trimis cu BCC) și mai mult, către adresa mea de e-mail de business. Vine din partea așa susținutului “Apple <[email protected]>” și începe cu “Dear Customer,”.

În corpul mesajului se spune că în urma unor probleme la validarea datelor de plată este necesară o scurtă verificare (aka, furt) pentru a-ți verifica (?) contul.

Screen Shot 2016 07 27 at 22 05 26

 

Link-ul de “verificare” duce spre o adresa idynd1 punct com, pe care deja am raportat-o.

Screen Shot 2016 07 27 at 22 07 47

Ce trebuie să știi

  • Orice comunicație cu orice companie, în special cele mari, menționează numele tău.
  • Orice e-mail provenit de la o companie îți este destinat ție și este trimis către adresa ta de e-mail.
  • Când primești un e-mail, caută pe motoarele de căutare site-ul companiei din partea căreia “vine” e-mail-ul și deschide acel site. Se poate întâmpla ca acela să fie atacat, dar sunt mai rare aceste incidente și atunci acea companie, în general, va trata problemele corect.
  • Nu da click pe link-urile din e-mail-uri.
  • Un e-mail venit din partea cuiva nu este neapărat trimis de acea persoană. Vom vorbi despre acest lucru într-un episod Burzcast. 

 

Deci, dacă ai primit un astfel de e-mail, ignoră-l. Nu îl deschide și cu atât mai puțin nu da click pe link-urile din el.

Raportează URL-urile malițioase către Google, la această adresă. Îți ia 1' și ajută și pe alții să nu devină victimele unor gunoaie.

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video