Asteptarea a luat sfarsit

Dupa ce Nokia ne-au tot tinut “cu sufletul la gura”, de cateva saptamani incoace, cum ca urmeaza sa se intample ceva, ieri au anuntat lansarea a doua noi terminale cu Windows Phone 8, doua bijuterii de smartphone-uri pe care orice utilizator de Windows 8 si/sau detinator de XBox 360 nu trebuie sa le rateze.

Articol de Razvan

Publicat în

Dupa ce Nokia ne-au tot tinut “cu sufletul la gura”, de cateva saptamani incoace, cum ca urmeaza sa se intample ceva, ieri au anuntat lansarea a doua noi terminale cu Windows Phone 8, doua bijuterii de smartphone-uri pe care orice utilizator de Windows 8 si/sau detinator de XBox 360 nu trebuie sa le rateze.

Phono-Modele

Cele doua smartphone-uri cu Windows Phone 8, prezentate de catre Nokia ieri sunt:

  • Nokia Lumia 920
  • Nokia Lumia 820

Si cum asteptarea a luat sfarsit, Ben “the PC Guy” ne prezinta pe scurt cele doua modele despre care se pare ca se poate acum vorbi.

Caracteristici

0458_Nokia-Lumia-920---Color-Range1_thumb_0AFDEBBE

Modelul Nokia Lumia 920 are o dimensiune a ecranului de 4.5”, cu PureMotion HD+. Dispune de o camera foto cu lentile Carl Zeiss de 8.7 MP. Rezolutia ecranului este de 1280x768 pixeli. Smartphone-ul are o grosime de doar 10.7mm si cantareste 185 g.

Cu un procesor SnapDragon S4, 1.5GHz, baterie de 2000 mAh si suport pentru micro SIM, telefonul cu 1000 MB de RAM se comporta elegant in testele prezentate de terti.

Spatiul de stocare disponibil este de 32 GB si 7 GB (sau 25 GB) pentru utilizatorii de SkyDrive.

Terminalele vin cu multiple cover-uri de baterie care se pot schimba dupa dorinta, una dintre ele permitand incarcarea wireless a telefonului prin docarea acestuia pe un suport conectat prin USB sau prin transformator.

0081_Nokia-Lumia-820---Color-Range1_thumb_022DE372

Fratele ceva mai mic, Nokia Lumia 820 prezinta caracteristici similare in anumite parti. Dimensiunea de 4.3” a ecanului si camera foto de 8 MP tot cu lentile Carl Zeiss Tessar atrag un cost mai redus terminalului.

Rezolutia ecranului este de doar 800x480 de pixeli iar greutatea lui se ridica la doar 160 g.

CPU-ul din dotare este tot un SnapDragon S4, dual core, la 1.5 GHz, alimentat de o baterie de 1650 mAh, care mai sustine si cei 1000 MB de RAM si 8 GB spatiu de stocare (plus cei 7 sau 25 GB din SkyDrive – conturi gratuite).

In comparatie cu fratele mai mare, Nokia Lumia 820 dispune si de un slot Micro SDHC care poate “inghiti” carduri de pana la 32 GB.

Concluzii

All in all, terminalele de la Nokia vin sa intregeasca peisajul celor mai bune terminale smartphone prezente pe piata, cand iPhone-ul nu dispune de elemente integrate de socializare si Android-ul este mult prea complex pentru utilizatori (orientat putin mai mult spre power users).

Despre Windows Phone 8 intr-un articol viitor, dupa ce apar noi detalii din partea Microsoft.

Pana atunci, numai bine si stati cu ochii pe smartphone-urile care urmeaza sa vina, caci fiecare terminal Windows Phone 8 merita.

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video