Client SkyDrive pe XBox 360

M-am bucurat astazi când am aflat că Microsoft tocmai a lansat un client SkyDrive pentru consola mea preferată.

Articol de Razvan

Publicat în

M-am bucurat astazi când am aflat că Microsoft tocmai a lansat un client SkyDrive pentru consola mea preferată. Am văzut video-ul de prezentare de mai jos, chiar pe blogul Windows.com.

Bucuria a fost însă destul de scurtă, deoarece imediat ce am instalat aplicația, deși eram logat în contul meu de XBox Live, clientul SkyDrive mi-a cerut parola.

Era simplu să utilizeze direct parola mea pe care oricum o ține local, pe consolă. Dacă erau alți utilizatori logați le putea permite să-și acceseze conturile direct dintr-un DropDown sau ceva similar și tot așa, să utilizeze parolele direct stocate local. E și mai simplu și în plus e același cont - din cate am vazut adresa de e-mail (username-ul) este read-only, deci implicit este utilizat contul cu care m-am logat.

Deoarece mi-a cerut parola, am luat gamepad-ul care are chatpad-ul atașat și am început să scriu. Contrar altor aplicații de XBox, aceasta nu are tastatura pe ecran (nici nu stiu cum se poate introduce parola dacă nu dispui de un chatpad). Am început să scriu parola, am „apăsat” butonul Sign in și după câteva secunde am primit mesajul că parola este invalidă.

Am rescris parola, tastând mai încet de data asta, pentru a vedea unde greșesc. Am descoperit astfel că unele caractere speciale nu sunt permise, în parole, în sensul că acestea nu pot fi nici măcar introduse în textbox-ul aferent. Singura variantă actuală este modificarea parolei de Live (Microsoft Account).

Această modificare a parolei de Microsoft Account ar avea impact negativ asupra tuturor device-urilor care utilizează nativ, pentru logare și utilizare un cont Microsoft Account (ex Windows Live). Gândiți-vă la mail-uri, Windows Phone, Windows 8, XBox Live, etc..

Feedback-ul. Unde e feedback-ul?

Dezamăgit de aplicație am încercat să las un comentariu la articolul de pe blog, dar aici Microsoft cred că au dorit să fie ironici și în loc să permită să te autentifici cu credențialele de Microsoft Account (ați prins ironia, nu? blog al Microsoft… Microsoft Account…), blog-ul cere înregistrarea unui nou cont pentru postarea pe blog. Hello, Microsoft, am un cont Microsoft Account. De ce să mai înregistrez înca n conturi pe site-urile voastre doar ca să vă ofer feedback? Și de ce imediat ce am încercat să scriu ceva în textbox-uri primesc mesajul de eroare de mai jos?

Clipboard01

Dezamăgitor! Aplicația nu funcționează, se pare, pentru o multitudine de persoane, din motive de… insecuritate. Din moment ce XBox Live m-a lăsat să mă autentific în cont cu astfel de credențiale, de ce nu și o altă aplicație XBox, scrisă tot de către Microsoft, pe un cont Microsoft pe care, culmea, îl pot accesa de pe orice device, cu orice client, mai puțin de pe XBox 360.

Până la rescrierea acestei aplicații și permiterea introducerii unor anumite caractere în parolă, clientul SkyDrive pentru XBox 360 este inutilizabil pentru mine! Păcat de hype și păcat că mă bucurasem prea mult la început.

Spor la succes,

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video