Client SkyDrive pe XBox 360

M-am bucurat astazi când am aflat că Microsoft tocmai a lansat un client SkyDrive pentru consola mea preferată.

M-am bucurat astazi când am aflat că Microsoft tocmai a lansat un client SkyDrive pentru consola mea preferată. Am văzut video-ul de prezentare de mai jos, chiar pe blogul Windows.com.

Bucuria a fost însă destul de scurtă, deoarece imediat ce am instalat aplicația, deși eram logat în contul meu de XBox Live, clientul SkyDrive mi-a cerut parola.

Era simplu să utilizeze direct parola mea pe care oricum o ține local, pe consolă. Dacă erau alți utilizatori logați le putea permite să-și acceseze conturile direct dintr-un DropDown sau ceva similar și tot așa, să utilizeze parolele direct stocate local. E și mai simplu și în plus e același cont - din cate am vazut adresa de e-mail (username-ul) este read-only, deci implicit este utilizat contul cu care m-am logat.

Deoarece mi-a cerut parola, am luat gamepad-ul care are chatpad-ul atașat și am început să scriu. Contrar altor aplicații de XBox, aceasta nu are tastatura pe ecran (nici nu stiu cum se poate introduce parola dacă nu dispui de un chatpad). Am început să scriu parola, am „apăsat” butonul Sign in și după câteva secunde am primit mesajul că parola este invalidă.

Am rescris parola, tastând mai încet de data asta, pentru a vedea unde greșesc. Am descoperit astfel că unele caractere speciale nu sunt permise, în parole, în sensul că acestea nu pot fi nici măcar introduse în textbox-ul aferent. Singura variantă actuală este modificarea parolei de Live (Microsoft Account).

Această modificare a parolei de Microsoft Account ar avea impact negativ asupra tuturor device-urilor care utilizează nativ, pentru logare și utilizare un cont Microsoft Account (ex Windows Live). Gândiți-vă la mail-uri, Windows Phone, Windows 8, XBox Live, etc..

Feedback-ul. Unde e feedback-ul?

Dezamăgit de aplicație am încercat să las un comentariu la articolul de pe blog, dar aici Microsoft cred că au dorit să fie ironici și în loc să permită să te autentifici cu credențialele de Microsoft Account (ați prins ironia, nu? blog al Microsoft… Microsoft Account…), blog-ul cere înregistrarea unui nou cont pentru postarea pe blog. Hello, Microsoft, am un cont Microsoft Account. De ce să mai înregistrez înca n conturi pe site-urile voastre doar ca să vă ofer feedback? Și de ce imediat ce am încercat să scriu ceva în textbox-uri primesc mesajul de eroare de mai jos?

Clipboard01

Dezamăgitor! Aplicația nu funcționează, se pare, pentru o multitudine de persoane, din motive de… insecuritate. Din moment ce XBox Live m-a lăsat să mă autentific în cont cu astfel de credențiale, de ce nu și o altă aplicație XBox, scrisă tot de către Microsoft, pe un cont Microsoft pe care, culmea, îl pot accesa de pe orice device, cu orice client, mai puțin de pe XBox 360.

Până la rescrierea acestei aplicații și permiterea introducerii unor anumite caractere în parolă, clientul SkyDrive pentru XBox 360 este inutilizabil pentru mine! Păcat de hype și păcat că mă bucurasem prea mult la început.

Spor la succes,