Conectarea căștilor audio la Xbox 360

Am scris într-un articol despre perechea mea de căști pentru Xbox 360, Plantronics Gamecom X40, pe care le țin conectate la consolă pentru a mă juca în liniște la orele mai puțin decente la care doresc să mai butonez gamepad-ul.

Articol de Razvan

Publicat în

Am scris într-un articol despre perechea mea de căști pentru Xbox 360, Plantronics Gamecom X40, pe care le țin conectate la consolă pentru a mă juca în liniște la orele mai puțin decente la care doresc să mai butonez gamepad-ul. Am menționat atunci că aceste căști sunt realizate special pentru console și că dispun de amplificator. În ciuda a ceea ce mi-au spus cei de la Plantronics, căștile dispun de un amplificator alimentat prin portul USB al consolei (sau orice alt port USB, transformator sau prize cu ieșire de 5V DC pe mufa USB).

De ce nu aud?

Am văzut pe YouTube o mulțim de filmulețe realizate de fel-de-fel de tineri care încearcă să reducă toate costurile către zero și conectează căști audio mai mult sau mai puțin HiFi la ieșirea analogică a consolei Xbox prin mufe adaptor RCA (mamă) – jack (mamă). Mă amuză faptul că aceștia nu înteleg că ieșirea analogică a consolei trimite semnal neamplificat și astfel, odată cu costurile reduse ale echipamentelor, scade mult și nivelul volumului sunetului.

image1

Alternative

Cea mai ieftinaă variantă este utilizarea unui amplificator audio dintr-o pereche de boxe audio, active, desktop de cel mai scăzut nivel. Acestea costă câteva zeci de RON și la conectarea căștilor la acestea se face, de cele mai multe ori, decuplarea automata a iesirilor pe căile difuzoarelor satelit. De multe ori astfel de perechi de boxe active dispun chiar de intrare prin mufe RCA mamă. Astfel un cablu RCA prelungitor (mamă – tată) ar fi suficient pentru a conecta consola la un sistem audio care să dispună și de căști audio.

Downside

De cele mai multe ori căștile audio HiFi din gama entry-level pot reproduce destul de fidel sunetele din jocuri, dar din păcate calitatea audio depinde și de amplificatorul utilizat, or acesta, fiind dintr-o pereche de boxe active ieftine nu va străluci. Pe de altă parte un joc în multiplayer prin Xbox Live nu va permite voice chat-ul deoarece nu aveți mufa necesară pentru conectarea la gamepad a microfonului (dacă optați să utilizați un headset în locul unei perechi de căști).

Recomandare

Recomand, deci ca cei care doresc să se joace în voie pe consola Xbox, fără să deranjeze în jur să achiziționeze o pereche de căști (headset) realizat special pentru consola mai sus numită.

image2 Mie îmi plac multe cele de la Plantronics. Au cablu lung (încercați să nu îl treceți prea aproape de sursele de tensiune pentru a nu apărea sunet parazit în căști) și acesta ajunge la o distanță destul de bună pentru a te putea juca din comoditatea canapelei. Plantronics oferă și modelul Gamecom X95, care sunt WiFi, dispunând de cablu audio prin mufa jack de 2.5 mm doar pentru microfon. O alternativă la acestea sunt căștile producătorului Turtle Beach. Perechea de căști a fostului producător de plăci de sunet, Ear Force X12 (în imagine) sunt potrivite pentru lungi sesiuni de gaming cu prietenii prin Xbox Live. Alegerea vă aparține.

image3 Voi ce headset utilizați pentru consola voastră? Distracție plăcută!

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video