Microsoft Office 365 cu site separat

Planurile E ale pachetelor de Office 365 sunt foarte ușor de customizat. Permit modificarile nameserverelor la DNS provider și nu trebuie făcut mare lucru. O serie de zone DNS și totul ar trebui să funcționeze ca uns - norocul clienților Dev-Vision care au achiziționat și se bucură de avantajele Microsoft Office 365.

Planurile E ale pachetelor de Office 365 sunt foarte ușor de customizat. Permit modificarile nameserverelor la DNS provider și nu trebuie făcut mare lucru. O serie de zone DNS și totul ar trebui să funcționeze ca uns – norocul clienților Dev-Vision care au achiziționat și se bucură de avantajele Microsoft Office 365.

Pentru planurile P – cele personale, Microsoft s-a gândit că orice IMM sau profesionist (cui îi sunt adresate aceste tipuri de planuri) nu ar avea nevoie de un site mai complex, mai elegant sau mai puternic decât cel oferit implicit prin intermediul site-ului public din Office 365. Acest site public, oricât de mult îl putem customiza, el tot în limitele sandbox-ului stabilit de Microsoft poate rula.

Trucul

Aici intervine un mic truc cu care puteți, utilizând două domenii și un buget puțin mai mare să gestionați un site separat de Office 365, fără prea multe probleme.

Voi aborda exemplu cu două domenii domeniu.ro și domeniu.com. Presupunând că la data la care ați hotărât migrarea în cloud, pe Office 365 aveți deja un plan de hosting undeva, pe care rulați un site, un blog, ceva care să vă facă cunoscută prezența pe Internet, voi prezenta aici doar modificările necesare utilizării Office 365 împreună cu site-ul curent (în exemplu domeniu.ro).

Am site și Office 365

Pentru Office 365, administratorul Dumneavoastră a setat deja DNS-urile și totul funcționează corespunzător la domeniu.com. Aveți e-mail, mesagerie instantă și team site. Toate funcționează corespunzător. Accesând www.domeniu.com/TeamSite sunteți direcționat către team site dar când încercați doar domeniul fără nici un folder după ajungeți la… site-ul public, care nu este site-ul la care așteptați vizitatorii. Acest lucru se poate îmbunătății. Aveți nevoie de câteva unelte și 5 minute de lucru:
 • SharePoint Designer 2010 – disponibil gratuit
 • username-ul și parola de acces pe SharePoint
 • o linie de cod HTML – de fapt meta tag-ul de mai jos, adaptat după nevoie:
 1: <meta http-equiv="refresh" content="0; url=http://www.domeniu.ro/" />

La lucru!

 1. Deschideți SharePoint Designer 2010.
 2. De la butonul Open Site, în boxa de dialog, la Site Name, tastați adresa site-ului (în exemplu domeniu.ro).
 3. Cu site-ul încărcat în SharePoint Designer, mergeți în listview-ul din stânga la All Files.
 4. Dați click dreapta undeva în zona libera, sub listview-ul de conținut, nu pe un folder și algeți New – ASPX.
 5. Denumiți fișierul .ASPX cum doriți eu îi voi spune redirectionare.aspx, apoi deschideți-l în SharePoint Designer.
 6. După linia numărul 6, dați ENTER și întroduceți meta tag-ul de refresh care va face redirecționarea automată, după zero secunde la adresa dorită. Verificați către ce adresă redirecționați.
 7. Salvați fișierul.
 8. Dați click dreapta pe acest fișier și alegeți Set As Home Page.
Verificați navigarea și asigurați-vă că site-ul funcționează corespunzator. Dacă doriți să redirecționați utilizatorii site-ului găzduit de un hoster la Team Site, accesând direct un URL similar, puteți adăuga, pe site-ul public, de la hoster, în web.config, următoarea regulă de rewrite/redirect:
 1: <rewrite>
 2: <rules>
 3: ...
 4: <rule name="TeamSite" patternSyntax="ExactMatch"
stopProcessing="true">
 5: <match url="teamsite" ignoreCase="true" />
 6: <conditions logicalGrouping="MatchAll"
trackAllCaptures="false" />
 7: <action type="Redirect" url="http://www.domeniu.ro
/TeamSite/"
appendQueryString="false" />
 8: </rule>
 9: ...
 10: </rules>
 11: </rewrite>
Acum SharePoint Online funcționează cu un alt site public decât cel implicit. Dacă sunteți client Dev-Vision și ați optat pentru această variantă, un specialist Dev-Vision deja a efectuat aceste setări pentru Dumneavoastră. Spor la lucru.