Ochii pe Windows Phone 7.5

De ce a trebuit sa vina Nokia si sa vuiasca presa despre Windows Phone 7, cand toti ceilalti producatori de terminale pentru Windows Phone 7 si-au facut datoria cu mult timp inainte de Nokia? Chiar a trebuit sa vina Nokia sa atraga iar atentia asupra terminalelor cu Windows Phone 7?

Articol de Razvan

Publicat în

De ce a trebuit sa vina Nokia si sa vuiasca presa despre Windows Phone 7, cand toti ceilalti producatori de terminale pentru Windows Phone 7 si-au facut datoria cu mult timp inainte de Nokia?

Chiar a trebuit sa vina Nokia sa atraga iar atentia asupra terminalelor cu Windows Phone 7?

Din 26 octombrie, cand a avut loc conferinta Nokia World, fiecare blog, revista sau podcast IT pomeneste de terminalele Lumia ale Nokia. Deja se si fac glume pe semea denumirii Lumia, care se pare ca ar fi un termen familiar pentru “prostituata”, conform WPCentral.

Intr-un interview al BFM TV, prezentatorul, Anicet Mbida, mentioneaza ca Nokia Lumia (modelul 800) este un telefon glamour, care concureaza cu iPhone, celalte terminale fiind copii ale iPhone. Tot el sustine ca terminalul Nokia nu are nimic de-a face un un iPhone.

In reclama Nokia Lumia 800, care de la conferinta incoace circula pe site-uri, gratie YouTube, prezinta avantajele Nokia Lumia de lucru, distractie, interactiune, etc. De fapt este vorba de hub-urile din Windows Phone 7.5 si functionalitatile aduse de Microsoft in sistemul lor de operare pentru telefone. Nimic special pentru un utilizator de Windows Phone 7, nimic nou din partea Nokia.

Este adevarat ca la conferinta Nokia World au fost prezentate o serie de aplicatii pe care Nokia le distribuie in exclusivitate, dar acelea nu m-ar putea influenta sa aleg un terminal Nokia in schimbul unuia HTC. Eu detin un HD7.

In plus, Nokia si-a pierdut foarte mult din credibilitate, mai ales dupa cele intamplate in Romania, cand fara nici un pic de respect a dat cate un sut in… sezutul angajatilor locali.

Ce pazeste Microsoft?

Eu nu inteleg ce pazeste Microsoft? De ce nu a promovat terminalele de la HTC, de la Samsung, LG sau Dell? Parteneriatul cu Nokia este intr-adevar unul bun si fiecare dintre partile parteneriatului se bucura de avantajele marketing-ului, dar de ce a trebuit sa vina Nokia si sa atraga din nou atentia asupra Windows Phone 7, cand acesta este pe piata de 2 ani (daca luam in considerare prima versiune) sau de cca. 2 luni (daca ne gandim doar la update-ul Mango)? Este ca si cum ar aparea un nou model de laptop ASUS (am zis un producator oarecare) care sa atraga atentia asupra sistemului de operare pe laptop, PC si unele tablete, Windows 7.

Da, recunosc, Nokia Lumia 800 arata bine, dar nu mi se pare ca arata mai bine sau mai elegant decat terminalul HD7. Nokia tinteste piata de utilizatori pana in 25 de ani (desi cu un pret cam crescut) si mi se pare ca o tinteste bine, dar terminalele Windows Phone 7 sunt extraordinar de bune (si) pentru business. Va spun din experienta.

Deci? De ce a trebuit sa vina Nokia si sa vuiasca presa despre Windows Phone 7, cand toti ceilalti producatori de terminale pentru Windows Phone 7 si-au facut datoria cu mult timp inainte de Nokia. Nokia este codasa in inaceasta cursa a telefoanelor inteligente, dar reuseste cu succes sa atraga atentia pietei asupra produselor din ograda Microsoft.

Astept cu interes comentariile voastra despre ce face Nokia atat de bine incat a reusit sa umbreasca si toti ceilalti producatori de telefoane care deja erau pe piata cu Windows Phone 7? A auzit cineva de Titan? Dar de Radar? Mai mult ca sigur ca stiti de Lumia.

Numai bine,

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video