Probleme cu ecranul la iPhone 6 și 6 Plus

Știu că urmează să se lanseze un iPhone 7 într-o săptămână. Sunt încântat și abia aștept să îl văd, dar dacă nu faci parte din majoritatea snobilor care "trebuie" să aibă ultimul iPhone în prima săptămână de la lansare, probabil că încă utilizezi un iPhone 6 sau 6 Plus, cele despre care voi scrie în acest articol, deoarece acestea suferă de o problemă datorată unei erori de design a produsului.

Articol de Razvan

Publicat în

Știu că urmează să se lanseze un iPhone 7 într-o săptămână. Sunt încântat și abia aștept să îl văd, dar dacă nu faci parte din majoritatea snobilor care "trebuie" să aibă ultimul iPhone în prima săptămână de la lansare, probabil că încă utilizezi un iPhone 6 sau 6 Plus, cele despre care voi scrie în acest articol, deoarece acestea suferă de o problemă datorată unei erori de design a produsului.

Ții minte că la momentul lansării iPhone-ului 6 și a fratelui său mai mare, iPhone 6 Plus, au început să apară pe YouTube fel-de-fel de filmulețe cu oameni care îndoiau carcasa terminalului? Faptul că iPhone 6 permite îndoirea carcasei este o "scăpare" de design, datorată, probabil faptului că (Sir) Jony Ive (un om pe care îl admir) era foarte ocupat cu Apple Campus 2, pentru a studia și mai bine aliajul de aluminiu din care este compusă carcasa terminalului.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus

De altfel, când am decis să achiziționez iPhone-ul meu 6S Plus m-am uitat atent la cât de mult se poate îndoi carcasa acestuia, având în vedere antecedentele. Totuși, iPhone 6 și 6 Plus continuă să se comercializeze și cei care nu au nevoie de avantajele lui iPhone 6S îl pot achiziționa mai ieftin (și, de peste 1 săptămână și mai ieftin, când se lansează iPhone 7).

Cunosc multiple persoane care au trecut de la Android sau iPhone-uri 4S sau 5 la iPhone 6 și este un terminal foarte bun cu o singură problemă majoră...

PCB-ul se îndoaie și el

Și mi se pare și logic, din moment ce tot terminalul se poate îndoi, PCB-ul este cel mai flexibil din tot device-ul.

iPhone 6 PCB

În momentul în care PCB-ul este îndoit, SMD-urile (surface-mount device) de pe acesta pot fi desprinse, ele fiind adaugate prin cositorire de către mașini specializate. Când SMD-urile sunt desprinse, pot apărea diverse probleme de funcționare.

Cea mai comună problemă de funcționare la iPhone-urile 6 și 6S (în special la cele din urmă) este aceea a display-ului.

maxresdefault

Display-ul device-ului este reprezentat de o matrice care formează ecranul. Când alimentarea sau orice din procesarea imaginii sau a preluarii gesturilor pe ecran încetează să mai funcționeze, pot apărea probleme precum cea din imaginea de mai sus.

Problema a fost sesizată și la alte versiuni ale iPhone, precum și la alte smartphone-uri ale altor producători și aceasta nu se poate corecta fără apelarea la un service.

In România, produsele Apple achiziționate din România, dispun de o garanție de 2 ani. 1 an este asigurat internațional de către Apple în orice service autorizat, iar diferența de 1 an este asigurată de comerciant. Această garanție este oferită prin lege, persoanelor fizice care achiziționează produsele electronice din România (acesta este încă un motiv pentru care sugerez cunoscuților să achiziționeze produsele Apple din România, nu să le aducă văru' din SUA).

Deci, în momentul în care ai astfel de probleme cu un iPhone, mergi cu el în service și mai mult ca sigur că acesta îți va fi înlocuit pe perioada garanției de 2 ani, acesta reprezentând un viciu ascuns (sau eroare în proiectare a device-ului).

În cazul în care ai avut astfel de experiențe cu device-ul tău, sunt curios cum a decurs service-ul și intervenția. Lasă un comentariu mai jos și nu uita, comerciantul nu are nicio vină, fii bun cu cei care se ocupă de service, ei nu au nicio vină pentru neplăcerile tale, doar că, poate la început, nu vor înțelege din ce cauză ecranul iPhone-ului nu mai funcționează corespunzător. Dă-le un link către acest articol.

Îți mulțumesc.

Spor la succes,

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video