SkyDrive Pro – SharePoint 2013

Pentru cei care ati instalat deja Microsoft Office 2013 Preview version probabil ati constatat un meniu nou la click dreapta pe fisierele din Explorer. Meniul are denumirea SkyDrive Pro.

Articol de Razvan

Publicat în

Pentru cei care ati instalat deja Microsoft Office 2013 Preview version probabil ati constatat un meniu nou la click dreapta pe fisierele din Explorer. Meniul are denumirea SkyDrive Pro.

Ce este SkyDrive Pro?

SkyDrive Pro pare sa devina din ce in ce mai mult SharePoint, pentru serviciul online al Microsoft, Microsoft Office 365, pachet pe care il puteti achizitiona oricand de la Dev-Vision, pentru doar 6€/luna/utilizator. skdpro1 Utilizand din ce in ce mai mult, pentru business, Microsoft Office 365, am constatat ca in Microsoft Office 2013 Preview nu mai exista SharePoint Workspace. Cand aveam instalat Windows 7, obisnuiam sa utilizez SharePoint Workspace pentru a lucra mai facil cu documentele mele din SharePoint Online 2012, insa de cand am instalat Office 2013 Preview am constatat lipsa SharePoint Workspace-ului. Intrigat, am verificat in sectiunea de downloads a Microsoft Office 365. Am constatat ca nu exista pachete diferentiale pentru SharePoint Workspace, inafara Office-ului.

Noutati

Acum, odata cu instalarea lui Microsoft Office 2013 Preview, in momentul in care dati click pe Share to SharePoint Workspace, Windows incepe sa sincronizeze acel folder cu ajutorul Explorer, iar meniul SkyDrive Pro, din cadrul meniului contextual, devine activ, prezentand un frumos icon albastru.

skdpro2

  In Windows 7, cu Office 2010 Professional Plus instalat, Sync to SharePoint Workspace deschidea SharePoint Workspace, dupa care incepea sincronizarea cu acesta, daca in prealabil SharePoint Workspace era configurat cu aplicatia one-click din Microsoft Office 365, care vedea si daca SharePoint Workspace era instalat. Similar acestui comportament, SharePoint pornea sincronizarea cu Windows Explorer daca dadeati click pe Open with Explorer. Incercand Open with Explorer in Windows 8, cu SharePoint Online 2010 si Office 2013 Preview instalat, primesc insa o alerta: “Your client does not support opening this list with Windows Explorer”. skdpro3

Bunatati

Partea buna acum este ca fiecare sync se realizeaza local, intr-un folder usor de accesat, de obicei ceva similar cu “C:Users<USERNAME>SharePoint Libraries” si foarte apropiat ca forma de ceea ce am vazut si utilizam in SkyDrive (cel prezent in contul de Live). Pe langa avantajul de mai sus, un altul este acela ca orice adaugam in acel folder se sincronizeaza inapoi cu SharePoint, astfel dispunem de avantajele unui sync facil in care puteam adauga, de exemplu pencast-urile smartpen-ului Livescribe, mult mai simplu decat am prezentat intr-un articol precedent. In plus avem inca un motiv sa nu mai folosim DropBox, decat poate pentru anumite back-up-uri, desi costurile de utilizare ale DropBox sunt destul de crescute. Deoarece SkyDrive Pro se integreaza cu sistemul de operare si cu sync-ul, prin intermediul Groove, fisierele si folderele din sync dispun de history, pe un eventual device extern, cum este NAS-ul, adaugand un plus de securitate sistemului de versioning din SharePoint online. skdpro4 Daca doriti sa trimiteti un link, unui client, coleg, etc., puteti da click dreapta pe fisierul respectiv sau pe folder si alegeti Copy link, acesta adaugand o noua modalitate de tratare a atasamentelor, eliminand, practic, nevoie de a atasa fisiere mari e-mail-urilor pe care le trimiteti, odata cu o securitate crescuta prin intermediul drepturilor de acces din SharePoint Online. De indata ce aflu despre noi functionalitati ale SkyDrive Pro/SharePoint Online 2010 si noul SharePoint Online Preview, voi posta update-uri acestui articol. Pana atunci, va doresc spor la lucru cu noile utilitare!

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video