WordPress, ASP.NET, Windows Azure și IIS

După cum deja știți, ofer soluții web și software pe diverse tehnologii. Realizez site-uri în WordPress unde este nevoie, site-ul de la zero pe tehnologii ASP.NET și PHP și apoi le găzduiesc fie în Cloud fie la un partener de hosting.

Articol de Razvan

Publicat în

După cum deja știți, ofer soluții web și software pe diverse tehnologii. Realizez site-uri în WordPress unde este nevoie, site-ul de la zero pe tehnologii ASP.NET și PHP și apoi le găzduiesc fie în Cloud fie la un partener de hosting. Vechiul site pe care îl aveam și pe care l-am migrat de la brandul nostru Dev-Vision™, rula pe WordPress și rula foarte bine. La un moment dat am observat că WordPress devine din ce în ce mai atacat de diverși găinari care se plictisesc prea tare și am decis să migrez site-ul acela pe ASP.NET. Am realizat astfel un site nou, în ASP.NET, pe care l-am găzduit cam 3 săptămâni pe Windows Azure. Rula foarte elegant și nu am întâmpinat nici un fel de probleme cu el sau cu implementarea acestuia pe Windows Azure, unde rula pe 2 ori două instanțe shared de Web Sites. Traficul era mic și fișierele video erau oricum ținute în afara contului Windows Azure pe care îl dețin prin subscripția MSDN.

Ce nu pot face încă în Azure

În acest moment blogul rulează individual ca aplicație web. Pe Windows Azure Web Sites, însă, nu pot adăuga aplicații web, astfel că blogul rula ca site diferit, la URL-ul blog.razvanburz.ro. Era în regulă, dar puțin complicat (îmi era „peste mână”) cu update-ul când trebuia să fac modificări în cod. Am decis în cele din urmă să migrez site-ul de pe Windows Azure pe un server găzduit de cei care găzduiau și înainte site-ul meu și să pun totuși blogul în subfolderul /blog, făcându-l aplicație web. Apoi am redirecționat vechiul subdomeniu pentru blog.razvanburz.ro către razvanburz.ro/blog și totul pare să funcționeze corect. Iată, deci, că se poate migra un site de pe WordPress pe ASP.NET - realizat complet de la zero - muta pe Windows Azure și apoi, cu modificări minime, migra într-un mediu hosted sau invers. Doriți să aflați cum? Numai bine,

Declinare a răspunderii: Opiniile exprimate aici îmi aparțin și este posibil să nu reprezinte opiniile sau convingerile angajaților, familiei sau prietenilor mei în niciun fel.

 

Cauți ceva?

Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video