Cei mai faini invitați vin la Burzcast

Jim Rohn spunea că "You are the average of the five people you spend the most time with."
Petrece timp de calitate în compania unor invitați faini, precum:

Mădălina Vasiu

Managing Partner la Grai Media


 

Paul Ardeleanu

Antreprenor, Speaker, Senior Software Engineer


 

Monica Disculescu

Senior Engineer la Google


 

Adrian Boioglu

Jurnalist, antreprenor


 

Nicoleta Benga

Enterprise Sales Plays Program Manager, Cisco


 

Cosmin Tătaru

Antreprenor, fondator Windows fără Limite, Microsoft MVP


 

Flavia Hirișcău

Blogger la NoiDoiSiBebe.ro


 

Dan Berte

Director IoT la BitDefender


 

Roxana Bălan

Antreprenor, co-fondator This Is Not a Storm


 

Tudor Bîrlea

Antreprenor, co-fondator This Is Not a Storm


 

Raluca Crișan

Travel Blogger la Borderless.ro


 

Vlad Tăușance

Antreprenor, fondator People & People


 

Melania Galea

Antreprenor, co-fondator Catwalk15


 

Florin Roșoga

Antreprenor, autor, mentor personal


 

Ela Iliesi

Antreprenor, co-fondator Rezistența Online


 

Mihai Tătăran

Antreprenor, Microsoft Regional Director


 

Andreea Stör

Antreprenor, fondator Floristiq Art


 

Ionuț Bălan

Microsoft MVP, Analist IT


 

Andreea Tudorache

Community Manager, Catalyst


 

Radu Vunvulea

Microsoft Azure MVP, Microsoft Regional Director


 

Patricia Iordache

Marketing Manager, VELUX


 

Despre Burzcast

Podcastul românesc Burzcast este realizat și găzduit de către Răzvan Burz: programator, podcaster, antreprenor, blogger și iubitor de cafea.

Din 2006 de când lucrez în domeniul IT, am acumulat cunoștințe în cele mai variate nișe despre care pot vorbi și în podcast, singur sau împreună cu invitații mei.

Misiunea Burzcast™ este de a te inspira și de a te ajuta să cunoști oameni, de la antreprenori la intraprenori interesanți, să înveți lucruri noi și să petreci timpul de calitate în compania virtuală a unor oameni faini, cu care discut și dezbat subiecte interesante din domeniile tech și business.

Întrebari frecvente

Un podcast este un show în format digital, înregistrată sau salvată într-un format digital, audio sau video. Conținutul acestuia este apoi postat pe Internet pentru consum.

Acest conținut digital de orice fel ar fi poate fi descarcat de către oricine dorește sau de cine are acces la acel URL de download, prin intermediul site-ului public al producătorului sau prin subscrierea la fluxul RSS al respectivului podcast.

Burzcast este un site de conținut new media al lui Răzvan Burz, realizat din vara anului 2014, după o serie de podcasturi începute, dar abandonate în 2009, când în România termenul de podcast era mult mai puțin cunoscut decât acum.

Am cunoștințe avansate în domeniul IT: de profesie și la bază fiind software developer.

Am lucrat 3 ani (2006 - 2009) la departamentul tehnic al unui computer shop local, apoi am trecut exclusiv pe partea de software development. Datorită lucrului cu clienții companiei mele, am fost purtat printr-o miriadă de verticale.

Emisiunea audio (podcastul audio), in format MP3, dispune de un flux RSS prin intermediul căruia podcastul este preluat de către directoarele și platformele de podcasting, notițele episodului și o serie de keywords. Tot conținutul este mereu disponibil prin intermediul site-ului oficial al podcastului românesc, Burzcast.

Pe lângă podcastul audio, Burzcast™ cuprinde articole și conținut video. Blogul conține textele realizate, începând din anul 2009, scrise de către mine. Video log-ul (vlog) conține emisiuni video pre-înregistrare. Dacă ești membru Burzcast™ VIP, primești conținut adițional, la care vizitatorii website-ului au acces limitat sau restricționat.

Burzcast™ VIP este newsletterul Burzcast™, prin intermediul căruia abonații primesc conținut util din domeniile tratate de Burzcast™, oferte și discount-uri pentru produse și servicii, ore de consultanță gratuită și multe altele, toate acestea fiind restricționate și oferite exclusiv membrilor Burzcast™ VIP.

Tu faci parte din comunitatea Burzcast™ VIP?

Cea mai importantă componentă a Burzcast™ este podcastul audio. Numărul ascultărilor depășește acum 863 de mii, fiind redat în multe țări în jurul lumii.

Într-un podcast audio, precum este Burzcast, unul sau mai mulți experți împărtășesc din experiența și expertiza lor cu ascultătorii. În mod normal un consultant experimentat nu beneficiază de timpul necesar să ofere fiecărei persoane 30 de minute de consultanță. În cadrul unui podcast, experții împărtășesc gratuit din cunoștințele lor cu oricine dorește să îi asculte. Nu este, oare, acesta un cadou frumos pentru dezvoltarea personală?

Subiectele discutate într-un podcast pot varia, de la tehnologii, la știri, subiecte politice, religioase, legale, opinii, practic orice se poate scrie într-un blog. Un alt bun exemplu sunt podcasturile oferite sub formă de completare a lecțiilor profesorilor, cu exemple noi, studii de caz și orice nu este prezentat în manualele actuale. Aceste materiale sunt apreciate de către studenți sau cercetători în domeniu, transformând astfel deschiderea pe care un material îl are la nivel național sau chiar mondial.

Fiecare dintre cele trei forme de new media are avantajele și dezavantajele sale. Mizez mult pe componenta audio deoarece ea ne ajută să "câștigăm timp", permițând unui ascultător să efectueze multiple acțiuni concomitent. Astfel, poți asculta un podcast în timpul unei deplasări, în timp ce faci fitness, curat în casă sau lucrezi ceva care nu necesită toată atenția ta. Nu poți face acest lucru nici cu un blog, unde trebuie să te concentrezi complet la ceea ce citești și nu îl poți consuma, de exemplu, la volan, nici un un vlog, care necesită și mai multă atenție din partea ta. Partea cea mai simpatică este că multe persoane doar ascultă vlog-urile.

Gary Vaynerchuk recunoște că "The future is audio and voice" și demonstrează motivul pentru care, încercând să acumulăm din ce în ce mai multe date, putem câștiga timp prin intermediul conținutului audio, denumit podcast.

Ah și dacă nu ne crezi, învață de ce Apple dezvoltă activ platforma lor de podcasting, de ce Spotify investește sume imense în podcasting și podcasturi și de ce SiriusXM a cumpărat platforma de podcasting Simplecast.

NU! Un podcast audio este conținut over-the-top și poate fi ascultat on-demand. Acest lucru înseamnă că un podcast poate fi ascultat atunci când dorești, de unde dorești, de câte ori dorești.

Poți începe să asculți un podcast seara, când pregătești cina, iar dimineața să recapitulezi pasajele mai importante, pentru a lua notițe sau îl poți finaliza de ascultat doar dimineață sau în pauza de prânz de a doua zi. Nu se poate face acest lucru cu o emisiune la radio/TV, pe care trebuie să o consumi (asculți/vizionezi) atunci când ea este difuzată, nu după dorința ta. În acest lucru constă și avantajul! Faptul că acest conținut îl consumi când dorești tu, nu când consideră realizatorii/decidenții postului radio/TV că trebuie ascultat.

De asemenea, un podcast are de obicei scopul de a fi ascultat la cerere, de aceea postarea emisiunilor din arhiva a unor posturi de radio sau TV, cum procedează multe dintre ele la noi în țară, nu reprezină un podcast ci doar o arhivă postată online.

Istoria Burzcast

Burzcast Podcast Romanesc

Apariții în presa mainstream