Burzcast #117
Agende si instrumente de scris

Am stat de vorba, impreuna cu Adrian Boioglu, despre agende si instrumente de scris. Discutam despre stilouri, pixuri cu pasta, gel si cerneala, instrumente hibride, precum stilourile inteligente Livescribe si despre noua obsesie a lui Adrian, agendele si caietele. Spre final aducem vorba despre copertile si sistemele de jurnal ale Midori, acum Traveler's Company.

Burzcast Podcast

Burzcast este primul site românesc care a readus podcasturile tehnice și de business în România, în anul 2014.

Formatul podcast-ului Burzcast este mixt. Îți oferim știri din domeniul tehnologiei, tendințe, securitate cibernetică si tutoriale sau subiecte despre business. Conținutul new media este disponibile majoritar în format audio.

Burzcast se diferențiaza prin experiența de peste 9 ani în podcasting și prin subiectele tratate în podcast-urile noastre independente. Podcastul a atras deja 908 mii de ascultări.

La Burzcast poți găsi ceva care să te intereseze sau care să te ajute. Aducem invitați care dispun de cunoștințe vaste în domeniul tehnologiei și oferim valoare prin fiecare piesă de conținut de pe site.

Alaturi de Andreea Balaci, am discutat despre evenimentul DevHacks, un hackathon pe teme de Smart Office, care va avea loc in Cluj-Napoca.

Mergi la episod

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Mergi la episod

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Mergi la episod

Ovidiu, aka Aidan, a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Mergi la episod

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.

Mergi la episod

Cosmin Tataru, antreprenor si colaborator Kinsta pe zona de migrari WordPress, a revenit la Burzcast pentru a sta de vorba despre ce ni s-a parut noua mai important in 2021, din perspectiva a doi developeri, creatori de website-uri si pasionati de Apple si Microsoft.

Mergi la episod

Am discutat iar cu Ela Iliesi, Specialist SEO la eJobs si trainer de SEO si marketing digital la Rezistenta Online. Ela ne-a spus ce inseamna SEO la inceput de 2022, ce trebuie si ce nu trebuie sa facem in Search Engine Marketing si cat optimizam website-ul pentru motoarele de cautare, versus vizitatorii site-urilor noastre.

Mergi la episod

Am discutat cu Radu Milos, CTO and Founder al Elysian Software despre aplicatia de pontaj electronic, Tassis. Printre altele, am mai dezbatut probleme ce tin de productia de software. Am aflat ce face Elysian Software si ce tehnologii utilizeaza. In aftershow am discutat putin despre problema invatamantului la distanta, aplicat in special in Universitatile din tara.

Mergi la episod

Am stat, asa cum era traditia, de vorba, despre DevTalks Reimagines, 2021, cu Andreea Tudorache de la Catalyst, despre DevTalks-ul de anul acesta. Fiind an de pandemie, din pacate, si editia din anul acesta se va desfasura tot online, live, in intervalul 9-11 iunie 2021.

Mergi la episod

Am discutat cu Ionel i0n1ca Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, Spring Loaded. Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24, cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Mergi la episod

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Mergi la episod

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Mergi la episod

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Mergi la episod

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Mergi la episod

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Mergi la episod

Am ajuns, dupa ceva vreme si la episodul cu numarul 100. Am dorit si am promis ca facem un episod de AMA (ask me anything), in care voi raspunde intrebarilor ascultatorilor, toate intrebarile care nu au primit, inca, un raspuns in perioada aceasta, la Burzcast Short Audio Experience.

Mergi la episod

Am avut-o, iar, invitata pe Oana Madalina Vasiu cu care am discutat despre avatarul de client. Am cules o miriada de intrebari si comentarii referitoare la input-ul Madalinei in cadrul podcastului precedent si am reusit sa canalizam discutia, printre o gluma si cate o intrebare de la ascultatori, spre realizarea si utilitatea avatarului de client, in toate formele sale.

Mergi la episod

Episodul 98 a fost realizat in timpul livestream-ului publicat impreuna cu oamenii faini: Adrian Boioglu, Ionel Rohneanu si Ionut Balan, odata cu keynote-ul Apple de lansare a noilor device-uri, in jurul procesoarelor Apple SoC, M1.

Mergi la episod

Am discutat, impreuna cu un panel format din oameni faini precum Ionut Balan de la mobzine.ro, Adrian Boioglu de la boio.ro si Ionel Rohneanu de la isay.ro, in direct, in timpul keynote-ului Apple din 13 octombrie 2020, lansarea iPhone 12, iPhone 12 Pro si HomePod Mini.

Mergi la episod

Am discutat cu Adrian Boioglu despre produsele Apple pe care le utilizam, despre serviciile Apple pentru care platim lunar abonament si motivele mai mult sau mai putin obiective pentru care am decis sa incorporam in viata si munca noastra aceste produse, in locul altora de la companii concurente.

Mergi la episod

In episodul 95, am stat, iar, asa cum te-am obisnuit, de vorba cu Adrian Boioglu de la boio.ro si CityPodcast despre evenimentul Apple, de 1 ora, din data de 15 septembrie 2020, in cadrul caruia s-au anuntat 2 categorii de produse cu un refresh si doua servicii - unul nou si un bundle. Am vorbit, deci, despre noul iPad Air, Apple Watch seria 6, Apple Watch SE, serviciul Apple Fitness+, indisponibil in Romania si bundle-ul Apple One.

Mergi la episod

Impreuna cu Ionut Balan, co-host-ul meu pentru acest episod, am discutat despre scoala online, posibilitatea scolii hibride si cum ar trebui sa functioneze acestea in conditiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19.

Mergi la episod

Am stat de vorba, printre o gluma si voie buna, cu Oana Madalina Vasiu, Managing Partner la Grai Media. Am discutat despre marketing, continut, webinarii, lansari corecte si de succes, avatar-uri, walled gardens si am raspuns intrebarilor trimise la rubrica Tu faci Burzcast-ul!.

Mergi la episod

In acest episod #BSAX (Burzcast Short Audio Experience) am facut o analiza a situatiei Apple App Store versus Microsoft Project xCloud.

Mergi la episod

Am avut placerea de a sta de vorba cu Ionut Balan, Windows Insider MVP, gadget enthusiast, analist IT, fost redactor sef la revista CHIP, autor si co-fondator al website-ului de tehnologie, Mobzine.ro. Impreuna cu el am discutat tech, despre testarea produselor software si hardware si am atins subiectul invatamantului la distanta si hibrid in Romania.

Mergi la episod

In acest episod BSAX am raspuns unei probleme des intalnite la site-urile clientilor nostri: site-urile nu sunt gasite corect in motoarele de cautare. Acest lucru se datoreaza lipsei de continut, iar continutul este ceea ce face site-ul sa fie relevant mereu in cautari. Ideea este simpla: inainte de a-mi putea vinde ceva trebuie sa imi captezi atentia. Imi poti povesti apoi despre ceea ce vrei cu adevarat sa imi oferi. Productia de continut si rezultatele acesteia se vor vedea in timp, peste cativa ani, dar merita!

Mergi la episod

Am discutat si glumit cu Adrian Boioglu despre ziua istorica pentru Apple. Aceasta data coincide cu evenimentul WWDC (World Wide Developer Conference) 2020, cand Apple a anuntat o schimbare de arhitectura: trecerea tuturor computerelor sale Mac pe Apple Silicon (SoC-uri proprietare bazate pe arhitectura ARM). Am discutat si prezentat si opiniile noastre referitoare la aparitiile si lansarile software din aceasta editie exclusiv online a WWDC.

Mergi la episod

Am discutat cu Irina Nicoleta Scarlat despre Fintech-ul Revolut. Cati utilizatori are Revolut in Romania, ce produse bancare ofera, prin ce se diferentiaza de bancile comerciale prezente in Romania si cum au inceput acestea din urma sa devina mai digitale odata cu aparitia Fintech-urilor. Nu am uitat sa trecem in revista noul produs, Revolut Junior si am aflat ce ne pregateste Revolut pe partea de parteneriate cu unii comercianti.

Mergi la episod

Am discutat in acest episod, impreuna cu Tudor Damian de la ITCamp, despre evenimentul care va avea loc, anul acesta doar online, in data de 8 octombrie 2020. Am aflat putin din istoria ITCamp, ce speakeri vor prezenta si cum unul dintre speakerii pe care eu ii astept era cat pe ce sa vina, daca evenimentul mai avea loc in acelasi format ca in ultimii 9 ani.

Mergi la episod

Am discutat despre cum va fi DevTalks 2020, ce inseamna Reimagined si cum vei putea participa la DevTalks din confortul propriei locuinte, dar pastra si o componenta de socializare. Ramai alaturi de Andreea Balaci, Andreea Tudorache si de mine pana la finalul episodului si afla cum poti participa gratuit la DevTalks, in perioada 10 - 12 iunie 2020.

Mergi la episod

In data de 22 iunie 2020 Apple va tine prima conferinta dedicata developerilor, World Wide Developer Conference (aka Dub Dub) exclusiv online. Am discutat, impreuna cu Adrian Boioglu, despre ce credem ca se va prezenta la aceasta conferinta si cum estimam noi ca se va desfasura aceasta, anul acesta fiind unul fara precedent, cauza fiind pandemia existenta.

Mergi la episod

Am discutat si tratat, impreuna cu co-hostul meu, Paul Ardeleanu, zvonurile si posibilitatea ca Apple sa treaca de la arhitectura Intel la aritectura ARM, pe CPU-uri proprietare, pe care le-a licentiat si le utilizeaza de ani de zile in iPhone, iPad si Apple TV. Am tratat ce inseamna acest lucru pentru utilizatori, developeri si cum acesta ar putea reprezenta un pas in spate pentru ca apoi sa reia avantul pe o noua arhitectura.

Mergi la episod

In acest episod BSAX 9, Burzcast 83, raspund intrebarii Andreei, peofesoara, care intreaba cum poate relua lectiile cu elevii ei in contextul actualei pandemii si a starii de urgenta si carantina.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu amicul, colaboratorul si co-host-ul meu pentru multiple podcasturi, Cosmin Tataru, de la TechTime.ro despre noul sau proiect pe teme de tehnologie, remote worker, podcasting, feedback si continut new media in general.

Mergi la episod

In acest episod Burzcast Short Audio Experience am raspuns intrebarii lui Adrian, referitor la modul in care imi gestionez notitele, cu aplicatiile de notite Apple Notes si Microsoft OneNote.

Mergi la episod

Am continuat discutia, inceputa in episodul 79, cu Paul Ardeleanul, co-host-ul meu pentru acest episod, despre aplicatii, servicii si produse software pe care le utilizam in munca zilnica.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu Paul Ardeleanul, co-host-ul meu pentru acest episod, despre aplicatii si produse software pe care le utilizam in munca zilnica.

Mergi la episod

Acesta este un episod Burzcast Short Audio Experience in care vorbesc despre Rodecaster Pro, solutia all-in-one propusa de Rode pentru podcasterii din intrega lume. Intreg episodul, precum si episoadele viitoare din Burzcast vor fi inregistrate cu acest device. Episodul a fost creat ca raspuns unui email trimis de catre George la adresa de email a podcastului.

Mergi la episod

Impreuna cu Paul Ardeleanu, am stat de vorba despre evenimentul Apple, de data aceasta cel din septembrie 2019, in cadrul caruia s-au lansat noile iPhone 11, impreuna cu varianta Pro, un nou iPad intr-un form-factor vechi si cateva servicii, precum Arcade si TV+.

Mergi la episod

Am vorbit cu Andreea Tudorache despre DevTalks 2019. Vei afla ce se va prezenta anul acesta la Cluj-Napoca, in 16 mai si la Bucuresti in 6 si 7 iunie. La finalul episodului inveti cum sa castigi unul dintre cele 20 de bilete gratuite cu Burzcast si DevTalks.

Mergi la episod

Madalina, Adi, Andrada, Raluca si multi altii ne-au scris intreband, intr-un fel sau altul, despre echipamentele si soft-urile utilizate la Burzcast, costuri, flux si studio.
Desi am realizat in trecut episoade similare, am considerat binevenit un raspuns nou, avand in vedere ca tocmai am modificat o parte din echipamente si avem si un plan de extindere incepand din acest an.

Mergi la episod

Am discutat, impreuna cu Paul Ardeleanu, printre cate o mica gluma ici-colo, despre produsele prezentate la evenimentul Apple din luna octombrie 2018, adica noul MacBook Air, noul Mac Mini si noul iPad Pro.

Mergi la episod

Am avut o discutie interesanta cu un fellow podcaster clujean, Robert Katai, cu care am dezbatut subiecte precum podcasting-ul in Romania, la nivel international, l-am comparat cu blogging-ul, vlogging-ul si am tras o serie de concluzii interesante.

Mergi la episod

Daca in episodul precedent am tratat zvonurile cu privire la evenimentul Apple din septembrie 2018, este momentul sa revenim asupra evenimentului si sa reflectam la ce s-a prezentat si ce ne intereseaza, cu adevarat din ceea ce s-a lansat, pe ce dam banii si ce nu merita sa achizitionam.

Mergi la episod

Paul Ardeleanu si cu Razvan Burz trateaza subiecte precum noul iPhone, Apple Watch, un eventual iPad si MacBook-uri Air care ar putea fi lansate in cadrul evenimentului Apple din data de 12 septembrie 2018.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu Flavia Hiriscau, blogger la noidoisibebe.ro, despre ce inseamna sa fii blogger in Romania, mai ales pe aceasta nisa.

Mergi la episod

Acesta este episodul Burzcast Short Audio Experience cu numarul 5, sub-podcastul Burzcast, dedicat Q&A-ului. In acest podcast tu pui intrebarea si eu iti raspund in cadrul podcastului, in maxim 15 minute de emisiune.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu Andreea Tudorache, IT Community Manager la Catalyst, despre evenimentul pe care il pregatesc, , in Cluj-Napoca, in data de 16 mai 2018 si in Bucuresti, in data de 8 iunie 2018. Asculta acest episod si afla cum poti praticipa gratuit la DevTalks, cea mai mare conferinta IT din Romania.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu Raluca Bilu Crisan, travel blogger la Borderless despre proiectul sau, pasiunea pentru calatorie, tari scumpe si tari ieftine si cum poti calatori si economisi, in timp ce ai si un job full time.

Mergi la episod

Am vorbit cu Adrian Boioglu de la City Podcast si Tech Volution despre evenimentul Apple din 12 septembrie 2017. Inregistrarea podcastului a avut loc la mai putin de o ora de la incheierea keynote-ului Apple la care s-au prezentat o serie de produse foarte faine. Acest podcast este disponibil atat pe TechVolution cat si la Burzcast, fiind un podcast realizat in comun.

Mergi la episod

Am vorbit cu Patricia Iordache, Marketing & Partnerships Manager la Airtame. Airtame este un start-up din Copenhaga, Danemarca, cuprinzand un numar de 40 de oameni, dintre care si 7 romani, toti dedicati realizarii unui device de screen sharing destinat mediului Business si Educational.

Mergi la episod

Acesta este cel de-al patrulea episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. In acest podcast tu pui intrebarea si eu iti raspund in cadrul podcastului, in maxim 15 minute de emisiune.

Mergi la episod

Acesta este cel de-al treilea episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. In acest podcast tu pui intrebarea si eu iti raspund in cadrul podcastului, in maxim 15 minute de emisiune.

Mergi la episod

Acesta este cel de-al doilea episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. In acest podcast tu pui intrebarea si eu iti raspund in cadrul podcastului, in maxim 15 minute de emisiune.

Mergi la episod

Acesta este primul episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. In acest podcast tu pui intrebarea si eu iti raspund in cadrul podcastului, in maxim 15 minute de emisiune.

Mergi la episod

Am vorbit cu Adrian Boioglu despre conferinta Apple WWDC 2017, iMac Pro, iPad Pro, watchOS 4, iOS 11, macOS High Sierra, HomePod, realitate augmentata si realitate virtuala. Am adaugat apoi acestor subiecte si cateva spoilere din primul episod al Planet of the Apps.

Mergi la episod

Dorind sa cresc si mai mult awareness-ul pe podcasting si poate sa te inspir si pe tine sa lansezi un podcast, acest episod prezinta in linii mari pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza un podcast de succes. Te sustin in realizarea unui podcast de succes. Spune-mi cum te pot ajuta.

Mergi la episod

Acest episod continua discutia despre securitatea si securizarea WordPress, una dintre cele mai utilizate platforme de CMS din lume care ruleaza in special pe servere LAMP. WordPress permite realizarea unui numar foarte mare de proiecte, website-uri complexe sau magazine online. Impreuna cu Adrian Boioglu, iti prezint si tie o serie de bune practici, impartite pe parcursul a doua episoade din podcast, pentru securizarea website-ului tau construit pe WordPress self-hosted. Acesta este episodul numarul 2, ultima parte al acestei serii de doua episoade.

Mergi la episod

WordPress este una dintre cele mai utilizate platforme de CMS din lume care ruleaza in special pe servere LAMP. WordPress permite realizarea unui numar foarte mare de proiecte, website-uri complexe sau magazine online. Din 2007 de cand oferim clientilor nostri posibilitatea de a avea un website realizat pe baza de WordPress, am invatat, prin practica avantajele si dezavantajele securitatii acestui CMS. Impreuna cu Adrian Boioglu, iti prezint si tie o serie de bune practici, impartite pe parcursul a doua episoade din podcast, pentru securizarea website-ului tau construit pe WordPress self-hosted. Acesta este episodul numarul 1 din 2.

Mergi la episod

Impreuna cu Adrian Boioglu am dezbatut decizia Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a Institutului National de Cercetare - Dezvoltare in Informatica de a impune o taxa anuala de mentenanta a celor 12 Top Level Domains cu extensia .ro. Cum te afecteaza acest lucru pe tine, afacerea ta, site-ul tau, ce se poate face si cum ar fi trebuit sa procedeze RoTLD.

Mergi la episod

Am stat de vorba despre inovatie la nivelul organizatiei cu Tudor Birlea si Roxana Balan de la This Is Not a Storm. Roxana si Tudor mi-au explicat cum procedeaza pentru a inova in cadrul organizatiilor si companiilor clientilor si cum transforma companiile in companii future-proof.

Mergi la episod

Am vorbit cu Nicoleta Benga despre realizarea unui profil corect pe LinkedIn. Nicoleta este Account Manager pe Marketing Solutions la LinkedIn si ne-a vorbit despre ce sa faci si ce sa nu faci pe platforma LinkedIn si cum sa realizezi profilul tau pentru a putea aparea mai usor in fata celor care cauta experti ca tine.

Mergi la episod

In acest episod putin mai inedit, am vorbit cu Adrian Boioglu despre tehnologia care ne ajuta sa aducem produsele pentru gatit de la raftul magazinului pana la produsul finit, gata de savurat.

Mergi la episod

Am stat de vorba in acest episod Burzcast cu Nicoleta Benga, Account Manager pe zona de Marketing Solutions la LinkedIn. Nicoleta ne-a oferit un curs foarte bun si practic despre ce inseamna o campanie corecta si eficienta de promovare Business to Business pe LinkedIn.

Mergi la episod

Bazat pe talk-ul pe care Paul Ardeleanu de la Lupo UK l-a acordat saptamana trecuta la DevTalks Junior, despre de ce e rau sa fii developer, am discutat cu Paul avantajele si dezavantajele unui developer. Atat Paul cat si eu suntem developeri de ceva ani si credem ca putem prezenta pertinent motivele si cliseele prezente in cel mai puternic si popular domeniu de activitate din lume.

Mergi la episod

Stau de vorba, impreuna cu Cosmin Tataru, MVP Microsoft pe partea de Windows si owner a Windows Insider Romania, despre evenimentul Microsoft din data de 26 octombrie 2016. Am discutat cu Cosmin despre refresh-ul de Surface Book, update-ul Windows 10 Creators si noua gama de produse Surface Studio.

Mergi la episod

La o zi dupa evenimentul Apple din 27 octombrie 2016, dupa ce am avut timp sa stam si sa ne gandim mai mult la ce s-a prezentat de fapt la acesta, am stat de vorba cu Paul Ardeleanu, cu care am prezis ce se va prezenta la eveniment.

Mergi la episod

Am discutat, la cald, in podcast dual, TechVolution si Burzcast, cu Adrian Boioglu, despre evenimentul Apple din data de 27 octombrie 2016. Am aflat despre Macbook Pro cu Touch Bar si ce s-a prezentat de fapt la acest eveniment.

Mergi la episod

Discut cu Paul Ardeleanu despre evenimentul Apple din data de 27 octombrie 2016. Vei afla ce asteptari avem de la Apple, ce Macbook nou se zvoneste sa apara pe piata si apoi discutam despre posibilitatea aparitiei unui Macbook cu procesor dual ARM si Intel.

Mergi la episod

Dupa ce am auzit-o pe Monica Dinculescu, emojineer la Google, in podcastul Hanselminutes al lui Scott Hanselman, am decis sa o invit sa participe si la Burzcast pentru a impartasi din cunostintele ei in domeniul componentelor web si a proiectului Polymer si cu ascultatorii acestui podcast.

Mergi la episod

In baza unei discutii incepute pe Twitter, l-am invitat pe Paul Ardeleanu sa imi fie co-host si sa discutam subiectul acesta inca atat de dezbatut pe Internet. Astfel am vorbit cu Paul despre decizia Apple de a renunta la adaugarea jack-ului audio analogic din iPhone 7.

Mergi la episod

Podcasteri si ascultatori de podcasturi din intreaga lume sarbatoresc astazi, 30 septembrie, Ziua Internationala a Podcastului. L-am invitat pe Florin Rosoga de la Antreprenori care inspira si pe Adrian Boioglu, de la CityPodcast, la un roundtable la care sa discutam despre podcasturile noastre, de unde am inceput, ce planuri avem pentru podcasturile noastre si despre drumul parcurs pana acum.

Mergi la episod

Am invitat-o la Burzcast pe Andreea Stör, profesor de design floral si de business in design floral. Andreea ne-a povestit despre visul ei de a activa in acest domeniu, de a infiinta comunitatea Floristiq Art si de a deveni un trendsetter in domeniu. A realizat toate acestea si inca altele, in ciuda descurajarilor venite din partea unor persoane care nu credeau in visul ei.

Mergi la episod

La 30 de minute dupa terminarea evenimentului Apple din 7 septembrie 2016, am stat de vorba despre lansarea iPhone 7, iPhone 7 Plus, Apple Watch Series 2, Pokemon Go pe Apple Watch, Super Mario Run si celalalte prezentari, cu Adrian Boioglu de la CityPodcast.

Mergi la episod

Vorbesc cu Adrian Boioglu despre evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2016. Dezbatem ce se lanseaza nou si cum va arata noul iPhone 7, conform de pe Internet.

Mergi la episod

Te pun in tema cu podcasturile. Vei invata ce sunt podcasturile, care sunt podcasturile romanesti, cum poti realiza un podcast si de ce ai nevoie pentru a incepe.

Mergi la episod

Am purtat o discutie cu Adrian Boioglu despre noile sisteme de operare de la Apple, iOS 10, macOS Sierra si watchOS 3. Am povestit apoi cu Adrian despre ce isi doreste el de la un viitor produs hardware lansat de Apple.

Mergi la episod

Am discutat cu Radu Vunvulea despre cloudul Amazon si Microsoft Azure, despre Internet of Things si servicii care servesc device-urile conectate, compromisuri cand vine vorba de developmentul pentru IoT. Am atins apoi problema serviciilor si modificarile necesare cand un serviciu este alterat. La final Radu ne-a dat o lista de aplicatii care ii sporesc productivitatea si cateva carti destinate celor care acum incep developmentul.

Mergi la episod

Am vorbit cu Dan Berte, Director IoT la BitDefender, despre securitatea device-urilor conectate, cunoscute sub denumirea de Internet of Things.

Mergi la episod

In acest podcast am discutat cu Paul Ardeleanu despre cele trei tipuri de aplicatii disponibile pentru terminalele mobile: aplicatii native, HTML5 si hibride.

Mergi la episod

Am realizat, iar, impreuna cu Adrian Boioglu un podcast comun, TechVolution si Burzcast, de data aceasta pe teme WordPress. De ce si ce ne place (la) WordPress pentru blogging, podcasting si site-uri de companii.

Mergi la episod

L-am invitat iar pe Florin Rosoga la Burzcast pentru a discuta cu acesta despre programul si noua sa carte Limita inferioara. Florin ne-a spus ce este acest program si cum ne poate ajuta el sa depasim momentele de stagnare din viata noastra personala si profesionala.

Mergi la episod

Intr-un episod realizat in comun intre Burzcast si TechVolution, am vorbit cu Adrian Boioglu despre evenimentul Apple din acesta vara, WWDC16. Acesta este un episod putin mai inedit, asa cum a mentionat si Adrian, prin faptul ca este un episod realizat in comun de 2 podcasteri si totodata acest episod a fost publicat de ambele parti implicate in discutie.

Mergi la episod

Ultimul episod Burzcast din anul 2015 iti aduce o retrospectiva a podcastului pentru acest an. Doresc sa iti multumesc pentru ca ai fost alaturi de Burzcast, invitatii mei si cu mine si pe parcursul anului 2015!

Mergi la episod

Am stat de vorba in acest episod Burzcast cu Bogdan Babalau-Maghiar. Cu o experienta de peste 6 ani in networking, Bogdan Babalau-Maghiar este Manager de Dezvoltare al bizz.club, cel mai mare club de afaceri bazat pe networking si educatie din Romania. Bogdan este o persoana integra si responsabila, care crede ca relatiile pe care le dezvolti te definesc ca om si iti ofera un avant in cariera si afaceri.

Mergi la episod

Deoarece utilizez multiple sisteme de operare (Mac OS, Linux si Windows), am incercat sa gasesc aplicatii care sa ma ajute in munca mea zilnica, fara sa trebuiasca sa invat inca o noua aplicatie alternativa pe alt sistem de operare.

Mergi la episod

Impreuna cu Cosmin Tataru, discutam despre evenimentul Microsoft din data de 6 octombrie 2015. A fost unul dintre cele mai bune evenimente ale Microsoft si produsele prezentate ne-au lasat cu gura cascata si foarte impresionati.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean si realizatorul primei retele de podcasturi din Romania, CityPodcast.

Mergi la episod

Bazat pe o inregistrare a transmisiunii live #Burzcast + #WFL = LIVE!, din data de 5 august 2015, acest episod prezinta experientele mele si ale amicului meu Cosmin Tataru, in utilizarea sistemului de operare Microsoft Windows 10.

Mergi la episod

Melania Galea de la Catwalk15 si cu mine am stat de vorba despre aplicatia care ii conecteaza pe cei care doresc sa isi prezinte sau imbunatateasca stilul vestimentar cu cei care au ceva de spus in domeniu, iar apoi cu cei care reprezinta un nume in domeniu, asa cum sunt brandurile producatorilor sau fashion bloggerii.

Mergi la episod

Am invitat-o la o poveste pe Catrinel Fratean de la Fotocolaj.ro. Am discutat despre antreprenoriat online si Fotocolaj, proiectul co-fondat impreuna cu Stefana.

Mergi la episod

Impreuna cu Florin Rosoga, de la florinrosoga.ro, am stat de vorba despre blogging si podcasting in Romania. Daca se poate monetiza blogging-ul sau podcasting-ul si cat de important este ca, atunci cand incepem un business in new media sa avem angajat un coach.

Mergi la episod

Am prezentat, impreuna cu Cosmin Tataru, ce inseamna acord de licentiere, care sunt costurile de productie a unui produs software si ce se intampla in companiile producatoare de software comercial sau open source.

Mergi la episod

Sfaturi pentru freelanceri si micile business-uri. Vei invata cum poti sa iti creezi un obiectiv pentru business-ul tau si cum trebuie sa actionezi pentru a-l atinge. Ce sa faci cu clientii care habar nu au ce doresc de fapt sau ce servicii oferi. La final, recomandarea emisiunii: distributia Mageia.

Mergi la episod

Despre marketing online, Seach Engine Optimization, Pay Per Click, Ad-words, Augmented Reality de la Rezistenta Online.

Mergi la episod

Ce noutati Windows 10 avem dupa Build si Ignite 2015? Ce este nou in ASP.NET 5? Cateva cuvinte despre doua conferinte si tool-ul emisiunii: FileDrop.

Mergi la episod

MacBook 2015, Apple Watch, cateva moduri in care puteti face angajatii fericiti, modurile in care puteti ucide motivatia angajatilor, Yet Another Mail Merge pentru newsletter, tool-ul Mention, Superfish plus Lenovo si la final Microsoft Office 2016 Preview pentru Mac OS X Yosemite.

Mergi la episod

Discut la Burzcast 18 cu Vlad Tausance despre startup-ul in community engadgement si community building, People & People, apoi am trecut repede in revista subiectul campaniei si strategiei de comunicare online a domnului Presedinte Klaus Iohannis, iar la final am primit de la Vlad un sfat care ne va ajuta sa fim mai productivi.

Mergi la episod

In acest episod Burzcast discut cu prietenul meu Cosmin Tataru despre Windows 10, Burzcast, Windows fara Limite si Scoala de Podcasting.

Mergi la episod

In episodul 16 al Burzcast, ultimul episod din anul 2014 va prezint ce s-a realizat anul acesta, motivul lipsei catorva episoade si ce imi doresc sa realizez in anul 2015 in cadrul Burzcast si Scoala de podcasting.

Mergi la episod

In acest episod discut despre o tema foarte interesanta, cunoscuta sub numele de Internet of Things. Voi explica ce este de fapt acest Internet al lucrurilor si cum ne pot ajuta device-urile interconectate in viata de zi-cu-zi, ce dimensiuni se estimeaza sa aiba aceasta industrie in continua dezvoltare, unde va ajunge si cine, unde cat si cum va detine datele preluate.

Mergi la episod

In acest episod discut despre o problema inca in Romania, aceea a platilor cu cardul, de ce nu trebuie sa ne fie teama sa utilizam aceasta metoda de plata si de ce este mult mai sigur si mai bine sa procedam in acest fel.

Mergi la episod

In Burzcast 13 continui discutia despre software si va voi prezenta o serie de alternative gratuite, puternice, la software-ul contra cost. Toate aceste alternative sunt legale, gratuite si va vor ajuta in productivitatea zilnica, indiferent in ce scop utilizati calculatorul.

Mergi la episod

Ce este adware, de ce este rau, cum ne incurca si de unde il descarcam. Cum scapam de el? Cum putem sa instalam legal si usor software fara adware? Ce a lansat nou Livescribe in aceasta toamna si de ce mi se pare facut pe fuga?

Mergi la episod

In acest episod prezint cateva sfaturi de productivitate, apoi ofer perspectiva mea asupra cartilor electronice si de ce prefer sa citesc de pe Kindle. In ultima parte a emisiunii prezint un utilitar si serviciu numit LastPass care permite salvarea intr-un mod criptat a parolelor in cloud si astfel le puteti accesa de pe orice calculator, tableta sau smartphone.

Mergi la episod

In acest podcast prezint suita Microsoft Office 365, comparand-o cu Google Apps for Business. In partea a doua a podcastului prezint utilitarul F.lux.

Mergi la episod

Cosmin Tataru si cu mine am stat de vorba despre proiectul Windows Fara Limite, podcastul aferent, podcastul Microsoft Focus si viitorul podcasting-ului in Romania.

Mergi la episod

Despre relaxare prin dans spre productivitate cu Rares Olosutean. Rares Olosutean, antrenor si arbitru de dans sportiv, discuta cu mine despre beneficiile dansului pentru productivitate si relaxare. Am aflat cum s-a creat un club sportiv si cum copiii ajung performeri internationali in dansuri sportive.

Mergi la episod

Mihai Tataran si cu mine discutam despre Microsoft Azure, ce este cloud-ul, cum ne poate ajuta si de ce nu trebuie sa ne fie teama sa tinem datele in cloud.

Mergi la episod

Am stat de vorba cu domnul Tiberiu Tofan, Senior Trainer si Consultant Livescribe, despre smartpen-ul Livescribe, impreuna cu care am vazut o multitudine de variante prin care putem spori productivitatea utilizand un smartpen Livescribe.

Mergi la episod

Vorbim despre importanta unui brand social, cateva trucuri pentru a castiga timp si un tool foarte interesant de tracking a ratei de deschidere si citire a e-mail-urilor.

Mergi la episod

Facem curatenie pe SSD sau HDD, apoi realizam un back-up pentru sigurata datelor, dupa regula 3-2-1. Pentru productivitate sportita va recomand o tehnica de time management, tehnica Pomodoro.

Mergi la episod

Podcast-ul Burzcast cu numarul 3 prezinta o serie de modalitati prin care se pot optimiza site-urile web. Pe partea de productivitate BitTorrent Sync ne ajuta sa sincronizam foldere intre device-uri sau sisteme.

Mergi la episod

Discutam despre acest podcast si misiunea sa, despre malware-ul BadUSB, trucuri GMail pentru sporirea productivitatii si trimiterea de articole pe Kindle prin Readability si Instapaper.

Mergi la episod

Subiectele acestui podcast sunt: platforme de blogging, Microsoft OneNote si smartpen-ul Livescribe.

Mergi la episod

Despre Burzcast, podcast romanesc despre productivitate, management, tehnologii si lifestyle, site-ul burzcast.com si Scoala de podcasting. Ce este Burzcast Podcast, care este misiunea, detalii despre continutul podcast-ului, unde dorim sa ajungem, cum puteti asculta podcast-ul Burzcast si ce resurse utile gasiti pe site-ul oficial Burzcast, la burzcast.com va sunt prezentate in acest episod intro.

Mergi la episod