Podcast #11

E-ink simplu de transportat

In acest episod prezint cateva sfaturi de productivitate, apoi ofer perspectiva mea asupra cartilor electronice si de ce prefer sa citesc de pe Kindle. In ultima parte a emisiunii prezint un utilitar si serviciu numit LastPass care permite salvarea intr-un mod criptat a parolelor in cloud si astfel le puteti accesa de pe orice calculator, tableta sau smartphone.

  • Publicat: 31.10.2014
  • Durata: 27 min 36 sec

E-ink simplu de transportat

În acest episod Burzcast, cu numărul 11, discut câteva aspecte care pot afecta productivitatea și apoi ofer câteva trucuri pentru a fi mai productivi la serviciu.

În a doua parte a emisiunii revin asupra opiniilor mele referitoare la e-books și de ce prefer ca anumite cărți sau reviste să le citesc de pe Kindle.

La finalul emisiunii prezint utilitarul și serviciul de stocare de parole în cloud, cu acces de pe orice platformă, denumit LastPass.

Ce ne face mai puțin productivi la lucru. Unii oameni sunt deranjați la lucru de agitația colegilor din birou. Fiecare, într-un spatiu de lucru comun, lucrează în ritmul său. Chiar dacă multipli colegi lucrează pe un singur proiect, comun, tot timpul se va găsi cineva care să facă altceva.

Când lucrăm cel mai productiv? Dimineața? La prânz, după ce am băut deja cafeaua de dimineață? Seara, cănd se lasă întunericul și toată familia se duce la culcare?

Managerii au acea percepție greșită că dacă nu verifică mereu angajații aceștia doar stau și pierd vremea. Sau cel putin așa li se pare.

Creați-vă o listă cu task-uri zilnice. Doar 3 sunt suficiente.

Luați câte o pauză, ca la școală, de 10 minute la fiecare 50 de minute de lucru.

Stați bine hidratați și țineți o sticlă de apă la îndemână.

Luați pauza de masă de 1 oră și mâncați departe de biroul la care lucrați.

Ascultați muzică în timp ce lucrați.

Comunicați eficient si evitați procrastinarea.

Eu consider că tehnologia este în viața noastră pentru a ne ajuta, iar pe mine transportarea unei cărți de 400 de pagini în geanta de laptop nu mă ajută cu nimic decât dacă vreau ca acea carte să fie folosită pe post de armă sau ca suport pentru monitor.

Ascultați prezentate câteva motive pentru care prefer să citesc diferite cărți în format electronic și ce cărți nu îmi sunt la îndemână în format electronic.

LastPass este utilizat în 71 de tari și permite generarea de parole complexe pe care apoi le salvează în baza de date și tot ceea ce trebuie utilizatorul să rețină este o parola master cu care să "descuie vault-ul".Nu uitați de promoția eMag, până sâmbătă, 1 noiembrie 2014, dimineată la ora 06:00, "Noaptea bântuiților de promoții"!

Ce înveți

  • Cum să lucrezi productiv
  • Cum este cel mai bine și eficient să lucrezi
  • De ce susțin și consider că e-book-urile reprezintă viitorul lecturii
  • Ce este și de ce îmi place aplicația LastPass

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS
 

Cauți ceva?