Obiective si planuri

Burzcast #22 2015-06-27

Obiective si planuri

Gazdă: Razvan Burz

Sfaturi pentru freelanceri si micile business-uri. Vei invata cum poti sa iti creezi un obiectiv pentru business-ul tau si cum trebuie sa actionezi pentru a-l atinge. Ce sa faci cu clientii care habar nu au ce doresc de fapt sau ce servicii oferi. La final, recomandarea emisiunii: distributia Mageia.

Mulțumesc sponsorilor acestui episod:

  • eMag.ro
    eMag.ro este cel mai mare retailer online din România, oferind spre vânzare, prin website-ul propriu, cele mai variate produse atât din domeniul IT&C, cât și din alte domenii precum îngrijirea animalelor de companie, cârți, muzică, accesorii auto și multe altele. O parte din echipamentele utilizate la Burzcast™ au fost achiziționate de la eMag.ro.
 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Am vorbit despre ce înseamnă un obiectiv și care este treaba cu acronimul SMART în alegerea unui obiectiv.

Am prezentat câteva moduri prin care poți, ca freelancer, să obții venituri pasive.

Ți-am explicat cum lucrezi eficient în momentul în care ai obiective concrete și care corespund atributelor SMART.

Fiind de multe ori ocupați cu lucrurile care au atașat un dead-line, neglijăm obiectivele care ne permit să dezvoltăm afacerea.

Află din acest episod cum este bine să îți alegi obiectivele și cum te asiguri că acestea sunt indeplinite.

Cum procedăm în situația în care clientul nu mai răspunde, după ce am început lucrul sau acesta și-a exprimat interesul?

Cum recuperăm cel mai elegant și frumos banii de la un client care nu a achitat la timp, conform contractului?

Când și de ce să învâțăm să spunem "nu"?

Ce înseamnă de fapt ceea ce spun clienții?

Ce facem cu în situația în care clientul nu are deja un buget alocat pentru proiectul pe care trebuie sa îl realizăm noi sau ne cere el sa spunem care este prețul?

Cum este bine să comnici cu astfel de clienți?

Proiectul Mageia a fost fondat în 2010 de către un grup de ex-angajați ai companiei pariziene Mandriva și membrii ai comunității - fani ai defunctei distribuții Mandriva, al cărei fork este.

Distribuția Mageia este activ dezvoltată de ani de zile și tocmai a ajuns la versiunea 5.

Recomandarea acestui episod Burzcast, pentru cei care preferați Linux în locul Windows-ului, sau cei care doriți o alternativă gratuită la Windows, fie din lipsă de resurse financiare fie pentru că o distribuție Linux vă este suficientă pentru acitivitățile zilnice la serviciu sau acasă, vă recomand cu plăcere distribuția Mageia.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29
Gandirea vizibila

103: Gandirea vizibila

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Ascultă episodul 2021-03-22
Calatorii in pandemie

102: Calatorii in pandemie

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Ascultă episodul 2021-03-15
Scoala de design

101: Scoala de design

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Ascultă episodul 2021-03-08