Burzcast #22

Obiective si planuri

Publicat: 2015-06-27 (34 minute)

Sfaturi pentru freelanceri si micile business-uri. Vei invata cum poti sa iti creezi un obiectiv pentru business-ul tau si cum trebuie sa actionezi pentru a-l atinge. Ce sa faci cu clientii care habar nu au ce doresc de fapt sau ce servicii oferi. La final, recomandarea emisiunii: distributia Mageia.

Am vorbit despre ce înseamnă un obiectiv și care este treaba cu acronimul SMART în alegerea unui obiectiv.

Am prezentat câteva moduri prin care poți, ca freelancer, să obții venituri pasive.

Ți-am explicat cum lucrezi eficient în momentul în care ai obiective concrete și care corespund atributelor SMART.

Fiind de multe ori ocupați cu lucrurile care au atașat un dead-line, neglijăm obiectivele care ne permit să dezvoltăm afacerea.

Află din acest episod cum este bine să îți alegi obiectivele și cum te asiguri că acestea sunt indeplinite.

Cum procedăm în situația în care clientul nu mai răspunde, după ce am început lucrul sau acesta și-a exprimat interesul?

Cum recuperăm cel mai elegant și frumos banii de la un client care nu a achitat la timp, conform contractului?

Când și de ce să învâțăm să spunem "nu"?

Ce înseamnă de fapt ceea ce spun clienții?

Ce facem cu în situația în care clientul nu are deja un buget alocat pentru proiectul pe care trebuie sa îl realizăm noi sau ne cere el sa spunem care este prețul?

Cum este bine să comnici cu astfel de clienți?

Proiectul Mageia a fost fondat în 2010 de către un grup de ex-angajați ai companiei pariziene Mandriva și membrii ai comunității - fani ai defunctei distribuții Mandriva, al cărei fork este.

Distribuția Mageia este activ dezvoltată de ani de zile și tocmai a ajuns la versiunea 5.

Recomandarea acestui episod Burzcast, pentru cei care preferați Linux în locul Windows-ului, sau cei care doriți o alternativă gratuită la Windows, fie din lipsă de resurse financiare fie pentru că o distribuție Linux vă este suficientă pentru acitivitățile zilnice la serviciu sau acasă, vă recomand cu plăcere distribuția Mageia.

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Hackathon DevHacks
Hackathon DevHacks

Alaturi de Andreea Balaci, am discutat despre evenimentul DevHacks, un hackathon pe teme de Smart Office, care va avea loc in Cluj-Napoca.

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.