Podcast #24

Blogging si podcasting pe bani

Impreuna cu Florin Rosoga, de la florinrosoga.ro, am stat de vorba despre blogging si podcasting in Romania. Daca se poate monetiza blogging-ul sau podcasting-ul si cat de important este ca, atunci cand incepem un business in new media sa avem angajat un coach.

  • Invitați: Florin Roșoga
  • Publicat: 12.07.2015
  • Durata: 50 min 20 sec

Blogging si podcasting pe bani

Florin Roșoga este consultant și autor și scrie pe florinrosoga.ro, site-ul său fiind în acest moment cel mai citit blog de dezvoltare personală.

Florin nu stă departe nici de podcasting, astfel că de curând a început un podcast dedicat antreprenorilor și persoanelor care vor să facă schimbarea de la angajat la propriul business.

Am început prin a afla cum a început Florin să scrie, să aibă un blog și ce pași a urmat pentru a ajunge unul dintre cei mai renumiți bloggeri din România.

Am aflat despre blogurile din România, care nu sunt axate pe o anumită nișă ci sunt toate foarte generice. Blogurile de nișă sunt cele care pot fi mai ușor monetizate.

Este important ca pentru a putea câștiga de pe urma unui blog să aducem și o serie de produse, fie fizice fie produse electronice, sub forma unor cărți electronice sau audio.

Florin oferă și consultanță pentru optimizarea și monetizarea blogurilor.

Din păcate la noi în țară, majoritatea bloggerilor nu oferă un newsletter, iar aici am aflat cât de important este ca să avem un newsletter pe care să îl trimitem oamenilor interesați să primească informații noi despre domeniul în care activăm și să îi implicăm în comunitate. Un newsletter bine gândit și realizat reprezintă o modalitate foarte bună prin care putem atrage cumpărători, monetizând astfel un blog.

În partea a doua l-am întrebat pe Florin despre noul său podcast. Am aflat modul în care îl realizează, cât durează să îl editeze și ce planuri are cu acest podcast de antreprenoriat.

Florin și-a exprimat și el regretul față de absența podcasturilor românești, iar această absență reprezintă o problemă care limitează modalitățile de monetizare ale acestei forme de new media.

La final am discutat puțin despre ce hosturi de podcasturi există, de ce este bine să utilizăm un host de podcasturi și cum procesăm sau post-procesăm un podcast audio cu Auphonic.

Ce înveți

  • Cine este Florin Roșoga
  • Cum se poate monetiza un blog
  • Ce servicii oferă Florin
  • Cum se poate procesa sunetul cu Auphonic

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS
 

Cauți ceva?