Blogging si podcasting pe bani

Burzcast #24 2015-07-12

Blogging si podcasting pe bani

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Florin Roșoga

Impreuna cu Florin Rosoga, de la florinrosoga.ro, am stat de vorba despre blogging si podcasting in Romania. Daca se poate monetiza blogging-ul sau podcasting-ul si cat de important este ca, atunci cand incepem un business in new media sa avem angajat un coach.

Mulțumesc sponsorilor acestui episod:

  • eMag.ro
    eMag.ro este cel mai mare retailer online din România, oferind spre vânzare, prin website-ul propriu, cele mai variate produse atât din domeniul IT&C, cât și din alte domenii precum îngrijirea animalelor de companie, cârți, muzică, accesorii auto și multe altele. O parte din echipamentele utilizate la Burzcast™ au fost achiziționate de la eMag.ro.
 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Florin Roșoga este consultant și autor și scrie pe florinrosoga.ro, site-ul său fiind în acest moment cel mai citit blog de dezvoltare personală.

Florin nu stă departe nici de podcasting, astfel că de curând a început un podcast dedicat antreprenorilor și persoanelor care vor să facă schimbarea de la angajat la propriul business.

Am început prin a afla cum a început Florin să scrie, să aibă un blog și ce pași a urmat pentru a ajunge unul dintre cei mai renumiți bloggeri din România.

Am aflat despre blogurile din România, care nu sunt axate pe o anumită nișă ci sunt toate foarte generice. Blogurile de nișă sunt cele care pot fi mai ușor monetizate.

Este important ca pentru a putea câștiga de pe urma unui blog să aducem și o serie de produse, fie fizice fie produse electronice, sub forma unor cărți electronice sau audio.

Florin oferă și consultanță pentru optimizarea și monetizarea blogurilor.

Din păcate la noi în țară, majoritatea bloggerilor nu oferă un newsletter, iar aici am aflat cât de important este ca să avem un newsletter pe care să îl trimitem oamenilor interesați să primească informații noi despre domeniul în care activăm și să îi implicăm în comunitate. Un newsletter bine gândit și realizat reprezintă o modalitate foarte bună prin care putem atrage cumpărători, monetizând astfel un blog.

În partea a doua l-am întrebat pe Florin despre noul său podcast. Am aflat modul în care îl realizează, cât durează să îl editeze și ce planuri are cu acest podcast de antreprenoriat.

Florin și-a exprimat și el regretul față de absența podcasturilor românești, iar această absență reprezintă o problemă care limitează modalitățile de monetizare ale acestei forme de new media.

La final am discutat puțin despre ce hosturi de podcasturi există, de ce este bine să utilizăm un host de podcasturi și cum procesăm sau post-procesăm un podcast audio cu Auphonic.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29
Gandirea vizibila

103: Gandirea vizibila

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Ascultă episodul 2021-03-22
Calatorii in pandemie

102: Calatorii in pandemie

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Ascultă episodul 2021-03-15
Scoala de design

101: Scoala de design

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Ascultă episodul 2021-03-08