Burzcast #24

Blogging si podcasting pe bani

Invitați: Florin Rosoga

Publicat: 2015-07-12 (51 minute)

Impreuna cu Florin Rosoga, de la florinrosoga.ro, am stat de vorba despre blogging si podcasting in Romania. Daca se poate monetiza blogging-ul sau podcasting-ul si cat de important este ca, atunci cand incepem un business in new media sa avem angajat un coach.

Florin Roșoga este consultant și autor și scrie pe florinrosoga.ro, site-ul său fiind în acest moment cel mai citit blog de dezvoltare personală.

Florin nu stă departe nici de podcasting, astfel că de curând a început un podcast dedicat antreprenorilor și persoanelor care vor să facă schimbarea de la angajat la propriul business.

Am început prin a afla cum a început Florin să scrie, să aibă un blog și ce pași a urmat pentru a ajunge unul dintre cei mai renumiți bloggeri din România.

Am aflat despre blogurile din România, care nu sunt axate pe o anumită nișă ci sunt toate foarte generice. Blogurile de nișă sunt cele care pot fi mai ușor monetizate.

Este important ca pentru a putea câștiga de pe urma unui blog să aducem și o serie de produse, fie fizice fie produse electronice, sub forma unor cărți electronice sau audio.

Florin oferă și consultanță pentru optimizarea și monetizarea blogurilor.

Din păcate la noi în țară, majoritatea bloggerilor nu oferă un newsletter, iar aici am aflat cât de important este ca să avem un newsletter pe care să îl trimitem oamenilor interesați să primească informații noi despre domeniul în care activăm și să îi implicăm în comunitate. Un newsletter bine gândit și realizat reprezintă o modalitate foarte bună prin care putem atrage cumpărători, monetizând astfel un blog.

În partea a doua l-am întrebat pe Florin despre noul său podcast. Am aflat modul în care îl realizează, cât durează să îl editeze și ce planuri are cu acest podcast de antreprenoriat.

Florin și-a exprimat și el regretul față de absența podcasturilor românești, iar această absență reprezintă o problemă care limitează modalitățile de monetizare ale acestei forme de new media.

La final am discutat puțin despre ce hosturi de podcasturi există, de ce este bine să utilizăm un host de podcasturi și cum procesăm sau post-procesăm un podcast audio cu Auphonic.

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Hackathon DevHacks
Hackathon DevHacks

Alaturi de Andreea Balaci, am discutat despre evenimentul DevHacks, un hackathon pe teme de Smart Office, care va avea loc in Cluj-Napoca.

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.