Podcast #28

Podcaster constantean, podcaster clujean

Am stat de vorba cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean si realizatorul primei retele de podcasturi din Romania, CityPodcast.

  • Invitați: Adrian Boioglu
  • Publicat: 04.10.2015
  • Durata: 39 min 36 sec

Podcaster constantean, podcaster clujean

La cei 36 de ani, Adrian Boioglu este jurnalistul constănțean pe care ideea unei întregi rețele de podcasting, în România, nu l-a speriat și nici descutajat. A crezut în visul său, conturat în urmă cu 7 ani, de a realiza un podcast și a mers mai departe, realizând nu doar un podcast ci o întreagă rețea care, în momentul înregistrării acestei discuții, are deja 8 show-uri, fiind și prima rețea de podcasturi din România.

De 17 ani, Adrian lucrează ca jurnalist pentru ziare locale, radio și TV. A fost corespondent Pro TV, TVR și Realitatea TV, dar în 2006 a plecat în SUA pentru a se ocupa de producție video și braodcasting. Acolo a descoperit podcasturile și pasiunea pentru ele, așa cum poți asculta în cadrul acestui episod.

Din acest an, 2015, Adrian este jurnalisti independent și podcaster, realizând rețeaua de podcasturi românesti, CityPodcast.

La Burzcast 28, am discutat cu Adrian despre podcasting în general, apoi am tratat câteva piedici întampinate de oricine dorește să realizeze un podcast.

Am prezentat oportunitățile piedute de marketerii care se bazează doar pe media tradițională, evitând să vadă sau să creadă în posibilitățile new media.

Am avut apoi o discuție interesantă pe tema invitaților la podcast și am întrebat cum atrage Adrian invitați în numeroasele lui emisiuni.

În spatele rețelei CityPodcast este o echipă întreagă de pasionați de podcast, colaboratori de încredere ai lui Adrian, care realizează, cot-la-cot cu Adrian, podcasturile pe nișa lor de specialitate.

La final, l-am întrebat pe Adrian ce tool-uri utilizează pentru podcasting și ce îl susține în productivitatea sa zilnică.

Ce înveți

  • Cine este Adrian Boioglu
  • Ce însemnă un podcast
  • De ce posturile de radio și TV nu au podcasturi
  • De ce arhiva unei emisiuni, postată online nu e un podcast
  • Ce oportunități pierd companiile de marketing în new media

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS
 

Cauți ceva?