Burzcast #35

De ce ne place WordPress

Invitați: Adrian Boioglu

Publicat: 2016-07-03 (79 minute)

Am realizat, iar, împreună cu Adrian Boioglu un podcast comun, TechVolution și Burzcast, de data aceasta pe teme WordPress. De ce și ce ne place (la) WordPress pentru blogging, podcasting și site-uri de companii.

Am discutat teme generale WordPress, din punct de vedere al unui jurnalist, blogger și utilizator de WordPress de peste 10 ani (Adrian) și din perspectiva unui developer pe WordPress, care preferă oricând să construiască un site, temele și plug-inurile necesare pe bază de CMS WordPress decât orice altceva.

Undeva, inserat pe parcursul acestui episod avem un concurs la care îți oferim 1 an de WordPress hosting și 30 de minute de consultanță pentru realizarea sau optimizarea site-ului realizat pe WordPress. Află mai multe detalii în emisiune. Succes!

Am început podcastul amintindu-ne amândoi de unde am început noi cu WordPress-ul și de unde a început WordPress. Cum s-a conturat termenul de web log (blog) și de dificultatea updatarii blogurilor WordPress.

Atât Adrian cât și eu am prezentat modurile în care ne place să îl utilizăm și ce clienți folosim pentru a posta conținut nou pe blog.

Am prezentat, subiectiv, ce ne place și ce nu ne place fiecăruia la WordPress și până unde se poate merge cu customizarea lui.

Fiind developer în cadrul business-ului propriu, am realizat site-uri pe bază de WordPress și este platforma mea preferată când vine vorba de un proiect nou, în defavoarea altor CMS-uri sau a site-urilor custom-made, chiar și a celor pe bază de ASP.NET MVC (considerate de companiile de mari dimensiuni ca fiind "la crème de la crème" pentru business-urile lor).

Cu un număr tot mai mare de companii (de mari dimensiuni) din întreaga lume, care îl adoptă, WordPress câștigă tot mai mult teren pe toate verticalele. Adrian a menționat o serie de exemple de la hoteluri și pensiuni care utilizează WordPress pentru prezentare și rezervări online, precum și mulți candidați la primăriile țării care utilizau WordPress pentru site-urile de campanie electorală.

La rândul meu am amintit o serie de proiecte care rulează foarte bine pe WooCommerce și WordPress, chiar și pe servere cu shared hosting, setate corect și corespunzător.

Am trecut în revistă apoi o mână de companii care hostează site-urile WordPress, de care suntem mulțumiți și pe care îi utilizăm pentru proiectele noastre sau ale clienților mei.

Fiind amândoi podcasteri, nu am putut să nu discutăm despre WordPress pentru podcasting. Am prezentat migrarea Burzcast de la WordPress la custom-made și înapoi la WordPress, de care m-am "reîndrăgostit".

Spre final am discutat securitatea site-urilor WordPress, prezentând fiecare dintre noi cazuri în care site-urile au fost atacate sau utilizate pentru distribuția de malware.

Mulțumim sponsorilor/susținătorilor acestui episod:

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Hackathon DevHacks
Hackathon DevHacks

Alaturi de Andreea Balaci, am discutat despre evenimentul DevHacks, un hackathon pe teme de Smart Office, care va avea loc in Cluj-Napoca.

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.