De ce ne place WordPress

Burzcast #35 2016-07-03

De ce ne place WordPress

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu

Am realizat, iar, împreună cu Adrian Boioglu un podcast comun, TechVolution și Burzcast, de data aceasta pe teme WordPress. De ce și ce ne place (la) WordPress pentru blogging, podcasting și site-uri de companii.

Mulțumesc sponsorilor acestui episod:

  • PodTrac
    Împreună cu PodTrac dorim să aflăm mai multe despre ascultătorii de podcasturi din lume. Îți mulțumesc și te apreciez dacă mă ajuți cu acest chestionar. Mai mult, completându-l intri în tragerea la sorți care îți poate aduce 1 an de hosting gratuit pentru proiectul tău bazat pe WordPress. Mai multe detalii în emisiune.
 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Am discutat teme generale WordPress, din punct de vedere al unui jurnalist, blogger și utilizator de WordPress de peste 10 ani (Adrian) și din perspectiva unui developer pe WordPress, care preferă oricând să construiască un site, temele și plug-inurile necesare pe bază de CMS WordPress decât orice altceva.

Undeva, inserat pe parcursul acestui episod avem un concurs la care îți oferim 1 an de WordPress hosting și 30 de minute de consultanță pentru realizarea sau optimizarea site-ului realizat pe WordPress. Află mai multe detalii în emisiune. Succes!

Am început podcastul amintindu-ne amândoi de unde am început noi cu WordPress-ul și de unde a început WordPress. Cum s-a conturat termenul de web log (blog) și de dificultatea updatarii blogurilor WordPress.

Atât Adrian cât și eu am prezentat modurile în care ne place să îl utilizăm și ce clienți folosim pentru a posta conținut nou pe blog.

Am prezentat, subiectiv, ce ne place și ce nu ne place fiecăruia la WordPress și până unde se poate merge cu customizarea lui.

Fiind developer în cadrul business-ului propriu, am realizat site-uri pe bază de WordPress și este platforma mea preferată când vine vorba de un proiect nou, în defavoarea altor CMS-uri sau a site-urilor custom-made, chiar și a celor pe bază de ASP.NET MVC (considerate de companiile de mari dimensiuni ca fiind "la crème de la crème" pentru business-urile lor).

Cu un număr tot mai mare de companii (de mari dimensiuni) din întreaga lume, care îl adoptă, WordPress câștigă tot mai mult teren pe toate verticalele. Adrian a menționat o serie de exemple de la hoteluri și pensiuni care utilizează WordPress pentru prezentare și rezervări online, precum și mulți candidați la primăriile țării care utilizau WordPress pentru site-urile de campanie electorală.

La rândul meu am amintit o serie de proiecte care rulează foarte bine pe WooCommerce și WordPress, chiar și pe servere cu shared hosting, setate corect și corespunzător.

Am trecut în revistă apoi o mână de companii care hostează site-urile WordPress, de care suntem mulțumiți și pe care îi utilizăm pentru proiectele noastre sau ale clienților mei.

Fiind amândoi podcasteri, nu am putut să nu discutăm despre WordPress pentru podcasting. Am prezentat migrarea Burzcast de la WordPress la custom-made și înapoi la WordPress, de care m-am "reîndrăgostit".

Spre final am discutat securitatea site-urilor WordPress, prezentând fiecare dintre noi cazuri în care site-urile au fost atacate sau utilizate pentru distribuția de malware.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29
Gandirea vizibila

103: Gandirea vizibila

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Ascultă episodul 2021-03-22
Calatorii in pandemie

102: Calatorii in pandemie

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Ascultă episodul 2021-03-15
Scoala de design

101: Scoala de design

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Ascultă episodul 2021-03-08