Podcast #35

De ce ne place WordPress

Gazdă:

Am realizat, iar, împreună cu Adrian Boioglu un podcast comun, TechVolution și Burzcast, de data aceasta pe teme WordPress. De ce și ce ne place (la) WordPress pentru blogging, podcasting și site-uri de companii.

 • Invitați: Adrian Boioglu
 • Publicat: 03.07.2016
 • Durata: 78 min 17 sec

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS

De ce ne place WordPress

Am discutat teme generale WordPress, din punct de vedere al unui jurnalist, blogger și utilizator de WordPress de peste 10 ani (Adrian) și din perspectiva unui developer pe WordPress, care preferă oricând să construiască un site, temele și plug-inurile necesare pe bază de CMS WordPress decât orice altceva.

Undeva, inserat pe parcursul acestui episod avem un concurs la care îți oferim 1 an de WordPress hosting și 30 de minute de consultanță pentru realizarea sau optimizarea site-ului realizat pe WordPress. Află mai multe detalii în emisiune. Succes!

Am început podcastul amintindu-ne amândoi de unde am început noi cu WordPress-ul și de unde a început WordPress. Cum s-a conturat termenul de web log (blog) și de dificultatea updatarii blogurilor WordPress.

Atât Adrian cât și eu am prezentat modurile în care ne place să îl utilizăm și ce clienți folosim pentru a posta conținut nou pe blog.

Am prezentat, subiectiv, ce ne place și ce nu ne place fiecăruia la WordPress și până unde se poate merge cu customizarea lui.

Fiind developer în cadrul business-ului propriu, am realizat site-uri pe bază de WordPress și este platforma mea preferată când vine vorba de un proiect nou, în defavoarea altor CMS-uri sau a site-urilor custom-made, chiar și a celor pe bază de ASP.NET MVC (considerate de companiile de mari dimensiuni ca fiind "la crème de la crème" pentru business-urile lor).

Cu un număr tot mai mare de companii (de mari dimensiuni) din întreaga lume, care îl adoptă, WordPress câștigă tot mai mult teren pe toate verticalele. Adrian a menționat o serie de exemple de la hoteluri și pensiuni care utilizează WordPress pentru prezentare și rezervări online, precum și mulți candidați la primăriile țării care utilizau WordPress pentru site-urile de campanie electorală.

La rândul meu am amintit o serie de proiecte care rulează foarte bine pe WooCommerce și WordPress, chiar și pe servere cu shared hosting, setate corect și corespunzător.

Am trecut în revistă apoi o mână de companii care hostează site-urile WordPress, de care suntem mulțumiți și pe care îi utilizăm pentru proiectele noastre sau ale clienților mei.

Fiind amândoi podcasteri, nu am putut să nu discutăm despre WordPress pentru podcasting. Am prezentat migrarea Burzcast de la WordPress la custom-made și înapoi la WordPress, de care m-am "reîndrăgostit".

Spre final am discutat securitatea site-urilor WordPress, prezentând fiecare dintre noi cazuri în care site-urile au fost atacate sau utilizate pentru distribuția de malware.

Ce înveți

  • Cum poți câștiga 1 an de hosting gratuit pentru WordPress
  • De unde și cum a început WordPress
  • De ce și cum utilizăm noi WordPress
  • Ce proiecte am realizat și se pot realiza pe WordPress
  • Ce clienți utilizăm ca să postăm pe WordPress
  • Despre securitatea în WordPress
  • Unde și cum putem găzdui site-uri WordPress

Mulțumim susținătorilor acestui episod:

 • PodTrac
  Împreună cu PodTrac dorim să aflăm mai multe despre ascultătorii de podcasturi din lume. Îți mulțumesc și te apreciez dacă mă ajuți cu acest chestionar. Mai mult, completându-l intri în tragerea la sorți care îți poate aduce 1 an de hosting gratuit pentru proiectul tău bazat pe WordPress. Mai multe detalii în emisiune.

Cauți ceva?