Burzcast Episodul 46

Componente web si proiectul Polymer

Gazdă: Razvan

După ce am auzit-o pe Monica Dinculescu, "emojineer" la Google, în podcastul Hanselminutes al lui Scott Hanselman, am decis să o invit să participe și la Burzcast pentru a împărtăși din cunoștințele ei în domeniul componentelor web și a proiectului Polymer și cu ascultătorii acestui podcast.

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS

Componente web si proiectul Polymer

După un îndelungat timp de așteptare în care nu reușeam să ne planificăm o oră optimă de înregistrare pentru amândoi (datorită diferenței de fus orar și program încărcat), am reușit să am o discuție cu Monica Dinculescu, româncă la Google, despre parcursul ei profesional și câteva proiecte cunoscute precum browserul Google Chrome și componentele web Polymer.

Am început podcastul prin a afla mai multe despre Monica. Născută în București, Monica a emigrat cu părinții ei în Canada. După studii a lucrat la o bancă, unde a scris software pentru uzul întern, în Flash apoi Java. De acolo a plecat la Google.

La Google a lucrat în echipa browserului Chrome. Imediat ce a aflat de problema randării emoji-urilor în browserul Chrome a încercat să remedieze această problemă, dar a ajuns să îi placă și mai mult emoji-urile. Atât de mult încât emoji-urile sunt foarte prezente prin tot ceea ce face (urmăriți o serie de video-uri sau site-ul Monicăi și veți înțelege la ce mă refer).

De la Chrome a trecut la proiectul open source, Polymer, o suită de componente web care ajută orice web developer să realizeze repede și cât mai corect interfețe cu utilizatorul și o experiență cât mai plăcută cu aplicațiile web sau site-urile pe care le realizează. Personal, am început să implementez Polymer în două proiecte pe care urmează să le lansez în cadrul business-ului meu. Singura teamă este aceea de a nu strica compatibilitatea când apare o nouă versiune majoră a componentelor, dar în acest sens am primit de la Monica asigurarea că nu va fi aceasta o problemă.

Spre final, ca orice developer curios, am întrebat-o pe Monica ce tool-uri utilizează zilnic pentru development și productivitate. Am încercat o scurtă dezbatere între Atom și Sublime Text, dar am constatat că Atom are un loc special pe SSD-ul MacBook-ului Pro al Monicăi.

Ce înveți

    • Cine este și ce face Monica Dinculescu
    • Cum a ajuns Monica să lucreze la browserul Google Chrome
    • Ce este proiectul Polymer
    • Ce sunt componentele web și de ce sunt utile
    • Ce tool-uri utilizează Monica pentru development și pentru productivitatea zilnică

Promovează afacerea sau produsele tale în podcastul nostru românesc