Burzcast Episodul 49

Inovatie putina in Macbook

Gazdă: Razvan

La o zi după evenimentul Apple din 27 octombrie 2016, după ce am avut timp să stăm și să ne gândim mai mult la ce s-a prezentat de fapt la acesta, am stat de vorbă cu Paul Ardeleanu, cu care am "prezis" ce se va prezenta la eveniment.

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS

Inovatie putina in Macbook

Acest episod a fost realizat la o zi după podcastul Burzcast 48, cel realizat la "cald" cu Adrian Boioglu și am avut puțin răgaz pentru a ne da seama de fapt de ceea ce s-a prezentat.

Cel mai important articol lansat la acest eveniment este noul Macbook Pro cu Touch Bar, un al doilea ecran mic, tactil, care perimite controlul în baza unor funcții contextuale din aplicația din foreground. Acest Touch Bar înlocuiește tastele funcții care se regaseau pe tastaturi de peste 25 de ani.

Evenimentul Apple a debutat cu prezentarea aplicației TV de pe Apple TV, integrarea lui Apple TV cu Twitter (care nu credem că va fi disponibilă și in România) apoi Minecraft pe Apple TV.

Piesa de rezistență a evenimentului a fost reprezentată de noul Macbook Pro, în variantele sale de 13" și 15", cu nou-implementatul Touch Bar.

Noile Macbook-uri, cu un trackpad de 2 ori mai mari vin să înlocuiască gama actuală de Macbook Pro-uri dar capacitatea memoriei rămâne la un maxim de 16 GB.

S-au adus îmbunătățiri de performanță pe partea de CPU, GPU, sistemul audio și răcire, iar SSD-urile pot avea o capacitate configurabilă la comandă de până la 2 TB.

Porturile de pe noile Macbook-uri sunt Thunderbolt, cu mufă inversabilă type-C și un jack audio, care pare să vină contra mișcării Apple de a renunța la jack-ul audio din iPhone 7. Paul a menționat și lipsa slotului de SD card.

Autonomia bateriei, conform specificațiilor Apple este de 10h.

Tot în acest eveniment s-a menționat și încetarea liniei Macbook Air și înlocuirea Macbook Air cu un Macbook de 13", dar cu taste funcții în locul noului Touch Bar, acel display OLED "Retina", multi-touch.

Dacă ai ascultat episodul cu Adrian Boioglu și te gândești dacă merită să asculți și acesta, te încurajez să o faci. Acest episod are o altă dinamică, iar lucrurile sunt privite din alte puncte de vedere, prin ochii a doi developeri. Îți doresc audiție plăcută!

Ce înveți

  • Ce s-a prezentat în evenimentul Apple din 27 octombrie 2016
  • Ce este nou la Macbook Pro
  • Ce linii de produse Apple au fost actualizate
  • Ce este Macbook Pro cu Touch Bar
  • Ce e nou în Apple TV
  • Ce e bun, ce e rău, ce ne place și ce nu la Apple

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Macbook Pro cu Touch Bar

Ascultă și episodul precedent.

Directia clara a Microsoft Surface

Ascultă și următorul episod.

Dorești să începi un podcast și nu știi de unde? Învață din cartea noastră, "Earworthy Impact"!

Earworthy Impact
Articole

Perspective și știri

Secretele podcasting-ului de succes cu 'Earworthy Impact' - ghidul stăpânirii podcast-ului

Ești pregătit să îți faci mesajul cunoscut, să ajungi la publicul tău și să transformi lumea prin podcasting?

Asculta si podcastul nostru micON

Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.

Comunitatea Burzcast VIP

Înscrie-te la newsletter

Am construit o comunitate de oameni minunați, pe care îi numim VIP ai Burzcast. Hai cu noi în comunitatea Burzcast VIP!

Fără reclame, nu te urmărim, renunți oricând, respectăm confidențialitatea.

00

Membri VIP
Pe care îi ♥ și admirăm

00

Ani de conținut
Articole, podcast și video