#49: Inovatie putina in Macbook

Informații

La o zi după evenimentul Apple din 27 octombrie 2016, după ce am avut timp să stăm și să ne gândim mai mult la ce s-a prezentat de fapt la acesta, am stat de vorbă cu Paul Ardeleanu, cu care am "prezis" ce se va prezenta la eveniment.

  • Invitați: Paul Ardeleanu
  • Publicat: 30.10.2016
  • Durata: 55 min 37 sec

Inovatie putina in Macbook

Acest episod a fost realizat la o zi după podcastul Burzcast 48, cel realizat la "cald" cu Adrian Boioglu și am avut puțin răgaz pentru a ne da seama de fapt de ceea ce s-a prezentat.

Cel mai important articol lansat la acest eveniment este noul Macbook Pro cu Touch Bar, un al doilea ecran mic, tactil, care perimite controlul în baza unor funcții contextuale din aplicația din foreground. Acest Touch Bar înlocuiește tastele funcții care se regaseau pe tastaturi de peste 25 de ani.

Evenimentul Apple a debutat cu prezentarea aplicației TV de pe Apple TV, integrarea lui Apple TV cu Twitter (care nu credem că va fi disponibilă și in România) apoi Minecraft pe Apple TV.

Piesa de rezistență a evenimentului a fost reprezentată de noul Macbook Pro, în variantele sale de 13" și 15", cu nou-implementatul Touch Bar.

Noile Macbook-uri, cu un trackpad de 2 ori mai mari vin să înlocuiască gama actuală de Macbook Pro-uri dar capacitatea memoriei rămâne la un maxim de 16 GB.

S-au adus îmbunătățiri de performanță pe partea de CPU, GPU, sistemul audio și răcire, iar SSD-urile pot avea o capacitate configurabilă la comandă de până la 2 TB.

Porturile de pe noile Macbook-uri sunt Thunderbolt, cu mufă inversabilă type-C și un jack audio, care pare să vină contra mișcării Apple de a renunța la jack-ul audio din iPhone 7. Paul a menționat și lipsa slotului de SD card.

Autonomia bateriei, conform specificațiilor Apple este de 10h.

Tot în acest eveniment s-a menționat și încetarea liniei Macbook Air și înlocuirea Macbook Air cu un Macbook de 13", dar cu taste funcții în locul noului Touch Bar, acel display OLED "Retina", multi-touch.

Dacă ai ascultat episodul cu Adrian Boioglu și te gândești dacă merită să asculți și acesta, te încurajez să o faci. Acest episod are o altă dinamică, iar lucrurile sunt privite din alte puncte de vedere, prin ochii a doi developeri. Îți doresc audiție plăcută!

 

Te învățăm

  • Ce s-a prezentat în evenimentul Apple din 27 octombrie 2016
  • Ce este nou la Macbook Pro
  • Ce linii de produse Apple au fost actualizate
  • Ce este Macbook Pro cu Touch Bar
  • Ce e nou în Apple TV
  • Ce e bun, ce e rău, ce ne place și ce nu la Apple