Podcast #58

Securizarea WordPress, 2/2

Acest episod continuă discuția despre securitatea și securizarea WordPress, una dintre cele mai utilizate platforme de CMS din lume care rulează în special pe servere LAMP. WordPress permite realizarea unui număr foarte mare de proiecte, website-uri complexe sau magazine online. Împreună cu Adrian Boioglu, îți prezint și ție o serie de bune practici, împărțite pe parcursul a două episoade din podcast, pentru securizarea website-ului tău construit pe WordPress self-hosted. Acesta este episodul numărul 2, ultima parte al acestei serii de două episoade.

  • Invitați: Adrian Boioglu
  • Publicat: 05.03.2017
  • Durata: 36 min 30 sec

Securizarea WordPress, 2/2

Acest episod a început inițial sub forma unei singure părți, dar datorită conținutului bogat, chiar și după post-producție, am ajuns la concluzia că este cel mai bine să îl lansăm în două reprize. Acest lucru ajută și la o mai ușoară urmărire și aplicare a principiilor prezentate în discuția din Burzcast-ul actual.

Astfel, acest episod începe cu prezentarea unui punct din ghidul nostru pentru securizarea WordPress și se termină la finalul înregistrărilor începute în episodul precedent.

În acest episod am atins puncte precum:

  • Plug-inuri de comentarii și prevenirea atacurilor XSS prin intermediul acestora
  • Two Factor Authentication - unul dintre cele mai importante plug-inuri de securizare a site-ului WordPress
  • Descărcarea și utilizarea temelor din surse sigure și care sunt acestea
  • Securizarea serverului și ce înseamnă acest lucru pentru un utilizator de WordPress
  • Păstrarea curată a instanței de WordPress prin eliminarea corectă și dezinstalarea plug-inurilor și temelor inutile sau inactive

Dacă încă nu ai apucat să asculti episodul precedent din Burzcast, cel în care am discutat despre alte puncte din lista de bune practici pentru securizarea unui website realizat pe baza CMS-ului WordPress, te îndrum să îl asculți.

În acest episod, am discutat cu Adrian și despre customizarea temelor achiziționate din diverse directoare, de la diverși comercianți. Am tratat apoi o serie de comercianți de încredere sau directoare de unde se pot descărca teme WordPress gratuit, legal și sigur.

I-am povestit mai apoi lui Adrian despre pățaniile mele cu un server spart în anul 2007, când găzduiam o instanță de WordPress pe un server foarte incorect securizat și care a permis atacatorului să modifice prima pagină a URL-ului, afișând acea pagină în locul site-ului meu. Acest lucru poate afecta foarte serios reputația brandului tău, fie că este vorba de cel personal sau de cel al business-ului.

Nu uita, dacă utilizezi sau postezi pe un website WordPress, "back-up-ul e sfânt"!

Personal, cred în puterea WordPress. Îl utilizez în munca mea și deși are multe probleme, acestea sunt cel mai adesea rezolvate foarte repede de către comunitate. WordPress ca CMS se pretează multiplelor proiecte. Lucrăm cu și urmărim chiar și proiecte internaționale pe zona de industrial, o zonă cu verticale puțin mai reticente sau... paranoice, care utilizează cu succes WordPress pentru website-urile și aplicațiile lor. Consider totuși că WordPress este și atât de atacat pentru că este atât de popular, iar acest lucru a atras pe mulți atacatori pentru a-și arăta cunoștințele de cracking.

Ce înveți

  • Cum poți securiza website-ul tău WordPress
  • Care sunt o serie de bune practici care te ajută să ai un website WordPress mai sigur
  • Ce trebuie să faci pentru a păstra siguranța website-ului tău
  • Când trebuie să apelezi la un expert pentru a-ți audita și remedia probleme site-ului tău WordPress
  • Cum cureți un website WordPress de temele și plug-inurile neutilizate
  • Cum poți preveni un atac XSS de pe un website WordPress
  • Cum crești securitatea website-ului WordPress cu plug-inuri de OTP sau Two Factor Authentication

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS
 

Cauți ceva?