Scurta lectie de podcasting

Burzcast #59 2017-04-04

Scurta lectie de podcasting

Gazdă: Razvan Burz

Dorind să cresc și mai mult awareness-ul pe podcasting și poate să te inspir și pe tine să lansezi un podcast, acest episod prezintă în linii mari pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza un podcast de succes. Te susțin în realizarea unui podcast de succes. Spune-mi cum te pot ajuta.

 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Am început podcastul prin a sublinia motivele pentru care multiple podcasturi din România au fost oprite. Principalul motiv pentru anularea unui podcast este ROI-ul nu foarte evident.

Chiar și înainte de Burzcast am avut 2 tentative de a începe un podcast și apoi am renunțat datorită unor proiecte care au necesitat toată atenția mea la acel moment și apoi a faptului că nu percepeam venituri monetare pe măsura investiției.

Din fericire, pentru oricine dorește să înceapă un podcast, există speranțe: return on investment-ul apare, dar apare în timp și are multiple forme, mult mai frumoase decât cele monetare.

Am investit și continui să investesc mulți bani în Burzcast, chiar dacă pe unele dead-line-uri am omis lansarea unui episod... sau două, dar mă consider norocos că pot realiza un podcast.

Nu cred că are rost să menționez oamenii faini pe care i-am cunoscut datorită podcastului sau contractele care au venit în urma podcastului, deoarece sunt perceput ca "the guy". De asemenea, am crescut mult brandul personal și brandurile proprii prin intermediul acestui podcast. Acesta este un ROI nu foarte evident la început, dar cu foarte mare impact pe termen lung. Am început acum aproape 3 ani Burzcast și văd rezultate minunate iar acesta este doar începutul.

Pentru a realiza un podcast nu ai nevoie de mai mult decât de un PC (sau - preferatul meu, un Mac), un subiect și voce - care nu contează deloc cu sună. Ah... și un pahar cu apă.

Prin intermediul unui podcast poți ajunge la o conexiune directă cu ascultătorii: ei au decis să îți acorde cele n minute pentru mesajul tău, iar la Burzcast, 36 de mii de ascultări mai târziu pot spune că merită.

Podcastul îl poți realiza pe orice temă dorești, atât timp cât îți place acea temă. Poți găsi ușor subiecte de discuție și inspirație și poți oricând aborda potențiali invitați.

Așa cum am spus și in episod, echipamentul este unul simplu (nu trebuie să optezi pentru ceea ce am eu), hostul este bun și dacă optezi doar pentru Libsyn, iar ascultătorii vor veni și creșterea va fi expenențială, cât timp le oferi ceva ce să consume.

Dar mai bine ascultă episodul și apoi dă-mi de veste că dorești să lansezi un podcast. Eu te voi ajuta!

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29
Gandirea vizibila

103: Gandirea vizibila

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Ascultă episodul 2021-03-22
Calatorii in pandemie

102: Calatorii in pandemie

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Ascultă episodul 2021-03-15
Scoala de design

101: Scoala de design

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Ascultă episodul 2021-03-08