Burzcast #59

Scurta lectie de podcasting

Gazdă: Razvan Burz

Publicat: 2017-04-04 (23 minute)

Dorind să cresc și mai mult awareness-ul pe podcasting și poate să te inspir și pe tine să lansezi un podcast, acest episod prezintă în linii mari pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza un podcast de succes. Te susțin în realizarea unui podcast de succes. Spune-mi cum te pot ajuta.

Detalii episod

Am început podcastul prin a sublinia motivele pentru care multiple podcasturi din România au fost oprite. Principalul motiv pentru anularea unui podcast este ROI-ul nu foarte evident.

Chiar și înainte de Burzcast am avut 2 tentative de a începe un podcast și apoi am renunțat datorită unor proiecte care au necesitat toată atenția mea la acel moment și apoi a faptului că nu percepeam venituri monetare pe măsura investiției.

Din fericire, pentru oricine dorește să înceapă un podcast, există speranțe: return on investment-ul apare, dar apare în timp și are multiple forme, mult mai frumoase decât cele monetare.

Am investit și continui să investesc mulți bani în Burzcast, chiar dacă pe unele dead-line-uri am omis lansarea unui episod... sau două, dar mă consider norocos că pot realiza un podcast.

Nu cred că are rost să menționez oamenii faini pe care i-am cunoscut datorită podcastului sau contractele care au venit în urma podcastului, deoarece sunt perceput ca "the guy". De asemenea, am crescut mult brandul personal și brandurile proprii prin intermediul acestui podcast. Acesta este un ROI nu foarte evident la început, dar cu foarte mare impact pe termen lung. Am început acum aproape 3 ani Burzcast și văd rezultate minunate iar acesta este doar începutul.

Pentru a realiza un podcast nu ai nevoie de mai mult decât de un PC (sau - preferatul meu, un Mac), un subiect și voce - care nu contează deloc cu sună. Ah... și un pahar cu apă.

Prin intermediul unui podcast poți ajunge la o conexiune directă cu ascultătorii: ei au decis să îți acorde cele n minute pentru mesajul tău, iar la Burzcast, 36 de mii de ascultări mai târziu pot spune că merită.

Podcastul îl poți realiza pe orice temă dorești, atât timp cât îți place acea temă. Poți găsi ușor subiecte de discuție și inspirație și poți oricând aborda potențiali invitați.

Așa cum am spus și in episod, echipamentul este unul simplu (nu trebuie să optezi pentru ceea ce am eu), hostul este bun și dacă optezi doar pentru Libsyn, iar ascultătorii vor veni și creșterea va fi expenențială, cât timp le oferi ceva ce să consume.

Dar mai bine ascultă episodul și apoi dă-mi de veste că dorești să lansezi un podcast. Eu te voi ajuta!

Ce înveți

  • Cum poți realiza un podcast
  • Ce echipament îți trebuie pentru un podcast audio
  • Ce echipament îți trebuie pentru un podcast video
  • Unde găzduiești un podcast
  • Ce echipament se regăsește în spatele Burzcast
  • Cum editezi un podcast audio
  • Cum editezi un podcast video
  • Cât costă realizarea unui podcast
  • De ce există puține podcasturi românești
  • De ce unii inserenți de ads în podcasturi încă trăiesc cu capul în anul 1999

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.

Retrospectiva tech a lui 2021
Retrospectiva tech a lui 2021

Cosmin Tataru, antreprenor si colaborator Kinsta pe zona de migrari WordPress, a revenit la Burzcast pentru a sta de vorba despre ce ni s-a parut noua mai important in 2021, din perspectiva a doi developeri, creatori de website-uri si pasionati de Apple si Microsoft.