Solutii si idei pentru scoala online si hibrida

Burzcast #94 2020-09-12

Solutii si idei pentru scoala online si hibrida

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Ionut Balan

Impreuna cu Ionut Balan, co-host-ul meu pentru acest episod, am discutat despre scoala online, posibilitatea scolii hibride si cum ar trebui sa functioneze acestea in conditiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19.

 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Fiind amândoi părinți și oameni din zona de tech, discutăm cum se poate realiza școala în mod online (la distanță) sau în mod hibrid. Ce piedici și ce avantaje există pentru toate cele trei scenarii posibile.

Am discutat cu Ionuț, pe care îl știi deja din episodul 91, despre soluții tehnice, hardware și software care ar facilita atât predatul cât și învățatul, în condițiile cauzate de pandemia de COVID-19.

În discuția noastră, uneori cu părare de rău sau cu critică, am comentat de ce prima sarcină a școlii (la distantă sau în persoană) este să învețe pe elevi sau studenți cum să învețe. Acest aspect este acum cu atât mai important decât înainte, datorită limitărilor impuse de o posibilă forțare a studiului la distanță, pentru a reduce riscul infectărilor cu SARS-CoV-2.

Deoarece înțelegem că nu toată lumea dispune de bugete mari, am prezentat soluții hardware pentru diferite bugete, atât pentru părinți cât și pentru cadrele didactice, de la un smartphone mediu, până la laptop-uri, trecând prin tablete și smart TV-uri și cum se pot ele utiliza.

Înțelegem și, din păcate, cunoaștem și cadre didactice care pur și simplu nu pot sau nu vor să se adapteze anului 2020 (în mare parte datorită prostiei sau pe motive de lene). Astfel, nu am uitat să îi "punem la colț" sau să îi "tragem de urechi", pentru simplul motiv că așa ceva nu se face! Mai mult decât atât, am discutat ce soluții ar fi pentru raportarea sau forțarea responsabilizării cadrelor didactice incompetente.

Spre final, Ionuț ne-a oferit o serie de resurse alternative pentru studiul individual sau care ar putea aduce plus-valoare cadrelor didactice binevoitoare să le utilizeze.

Am încheiat punctând cum se pot asista colegii, între ei, utilizând tehnologia, păstând componenta de distanțare socială.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29
Gandirea vizibila

103: Gandirea vizibila

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Ascultă episodul 2021-03-22
Calatorii in pandemie

102: Calatorii in pandemie

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Ascultă episodul 2021-03-15
Scoala de design

101: Scoala de design

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Ascultă episodul 2021-03-08