Burzcast #94

Solutii si idei pentru scoala online si hibrida

Invitați: Ionut Balan

Publicat: 2020-09-12 (106 minute)

Impreuna cu Ionut Balan, co-host-ul meu pentru acest episod, am discutat despre scoala online, posibilitatea scolii hibride si cum ar trebui sa functioneze acestea in conditiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19.

Fiind amândoi părinți și oameni din zona de tech, discutăm cum se poate realiza școala în mod online (la distanță) sau în mod hibrid. Ce piedici și ce avantaje există pentru toate cele trei scenarii posibile.

Am discutat cu Ionuț, pe care îl știi deja din episodul 91, despre soluții tehnice, hardware și software care ar facilita atât predatul cât și învățatul, în condițiile cauzate de pandemia de COVID-19.

În discuția noastră, uneori cu părare de rău sau cu critică, am comentat de ce prima sarcină a școlii (la distantă sau în persoană) este să învețe pe elevi sau studenți cum să învețe. Acest aspect este acum cu atât mai important decât înainte, datorită limitărilor impuse de o posibilă forțare a studiului la distanță, pentru a reduce riscul infectărilor cu SARS-CoV-2.

Deoarece înțelegem că nu toată lumea dispune de bugete mari, am prezentat soluții hardware pentru diferite bugete, atât pentru părinți cât și pentru cadrele didactice, de la un smartphone mediu, până la laptop-uri, trecând prin tablete și smart TV-uri și cum se pot ele utiliza.

Înțelegem și, din păcate, cunoaștem și cadre didactice care pur și simplu nu pot sau nu vor să se adapteze anului 2020 (în mare parte datorită prostiei sau pe motive de lene). Astfel, nu am uitat să îi "punem la colț" sau să îi "tragem de urechi", pentru simplul motiv că așa ceva nu se face! Mai mult decât atât, am discutat ce soluții ar fi pentru raportarea sau forțarea responsabilizării cadrelor didactice incompetente.

Spre final, Ionuț ne-a oferit o serie de resurse alternative pentru studiul individual sau care ar putea aduce plus-valoare cadrelor didactice binevoitoare să le utilizeze.

Am încheiat punctând cum se pot asista colegii, între ei, utilizând tehnologia, păstând componenta de distanțare socială.

Mulțumim sponsorilor/susținătorilor acestui episod:

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Hackathon DevHacks
Hackathon DevHacks

Alaturi de Andreea Balaci, am discutat despre evenimentul DevHacks, un hackathon pe teme de Smart Office, care va avea loc in Cluj-Napoca.

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.