iPad Air, Apple Watch 6 si pachetul de servicii

Burzcast #95 2020-09-18

iPad Air, Apple Watch 6 si pachetul de servicii

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu

In episodul 95, am stat, iar, asa cum te-am obisnuit, de vorba cu Adrian Boioglu de la boio.ro si CityPodcast despre evenimentul Apple, de 1 ora, din data de 15 septembrie 2020, in cadrul caruia s-au anuntat 2 categorii de produse cu un refresh si doua servicii - unul nou si un bundle. Am vorbit, deci, despre noul iPad Air, Apple Watch seria 6, Apple Watch SE, serviciul Apple Fitness+, indisponibil in Romania si bundle-ul Apple One.

 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

La eveniment de o oră, discuție de o oră, dar măcar am dezbătut, împreună cu Adrian Boioglu, unul dintre cele două evenimente Apple din această toamnă (ne așteptăm să mai vedem și discutăm despre un eveniment în luna octombrie 2020).

Am luat la rând produsele, puțin subiectiv, amândoi fiind pasionați și utilizatori de produse Apple.

Personal, mi-au placut ambele produse lansate de către Apple, în data de 15 septembrie 2020 și intenționez să le achiziționez din motivele prezentate în podcast (și nu neapărat pe culoarea albastră).

Din punct de vedere al productivității, consider noul iPad Air, cu Apple Pencil și o nouă tastatură, Apple Magic Keyboard pentru iPad, un tool numai bun pentru întâlnirile cu clientii, unde pot lua repede notițe, fie că suntem față-în-față sau remote, printr-un call FaceTime. De cele mai multe ori, un MacBook Pro, pe care îl port doar la întâlnirile cu clienții nu prea face sens și reprezintă o barieră vizuală adițională măștilor necesare, uneori, în această perioadă.

Apple Watch seria 6 ar reprezenta pentru mine un upgrade de la actualul Watch seria 4, iar posibilitatea măsurării nivelului de oxigen din sânge (în special în timpul somnului) mă va ajuta să aflu mai multe despre starea mea de sănătate. Adițional, consider că funcția de always on îmi va permite să urmăresc mai simplu ora, fără să tot pornesc iluminarea ecranului.

Nu în ultimul rând consider foarte util un Apple Watch SE, în special pentru cei din afara generației noastre (conform datelor statistice, majoritatea ascultătorilor suntem în "sandwich" - între copiii și părinții noștri).

Doresc să îmi cer scuze pentru calitatea audio scăzută, pe un tronson de circa 2 minute (00:51:50 și 00:53:42) când Rodecaster Pro-ul meu a decis că preamplificatorul său "trebuie" să mă pună în încurcătură.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29
Gandirea vizibila

103: Gandirea vizibila

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Ascultă episodul 2021-03-22
Calatorii in pandemie

102: Calatorii in pandemie

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Ascultă episodul 2021-03-15
Scoala de design

101: Scoala de design

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Ascultă episodul 2021-03-08