Burzcast #95

iPad Air, Apple Watch 6 si pachetul de servicii

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu

Publicat: 2020-09-18 (61 minute)

In episodul 95, am stat, iar, asa cum te-am obisnuit, de vorba cu Adrian Boioglu de la boio.ro si CityPodcast despre evenimentul Apple, de 1 ora, din data de 15 septembrie 2020, in cadrul caruia s-au anuntat 2 categorii de produse cu un refresh si doua servicii - unul nou si un bundle. Am vorbit, deci, despre noul iPad Air, Apple Watch seria 6, Apple Watch SE, serviciul Apple Fitness+, indisponibil in Romania si bundle-ul Apple One.

Detalii episod

La eveniment de o oră, discuție de o oră, dar măcar am dezbătut, împreună cu Adrian Boioglu, unul dintre cele două evenimente Apple din această toamnă (ne așteptăm să mai vedem și discutăm despre un eveniment în luna octombrie 2020).

Am luat la rând produsele, puțin subiectiv, amândoi fiind pasionați și utilizatori de produse Apple.

Personal, mi-au placut ambele produse lansate de către Apple, în data de 15 septembrie 2020 și intenționez să le achiziționez din motivele prezentate în podcast (și nu neapărat pe culoarea albastră).

Din punct de vedere al productivității, consider noul iPad Air, cu Apple Pencil și o nouă tastatură, Apple Magic Keyboard pentru iPad, un tool numai bun pentru întâlnirile cu clientii, unde pot lua repede notițe, fie că suntem față-în-față sau remote, printr-un call FaceTime. De cele mai multe ori, un MacBook Pro, pe care îl port doar la întâlnirile cu clienții nu prea face sens și reprezintă o barieră vizuală adițională măștilor necesare, uneori, în această perioadă.

Apple Watch seria 6 ar reprezenta pentru mine un upgrade de la actualul Watch seria 4, iar posibilitatea măsurării nivelului de oxigen din sânge (în special în timpul somnului) mă va ajuta să aflu mai multe despre starea mea de sănătate. Adițional, consider că funcția de always on îmi va permite să urmăresc mai simplu ora, fără să tot pornesc iluminarea ecranului.

Nu în ultimul rând consider foarte util un Apple Watch SE, în special pentru cei din afara generației noastre (conform datelor statistice, majoritatea ascultătorilor suntem în "sandwich" - între copiii și părinții noștri).

Doresc să îmi cer scuze pentru calitatea audio scăzută, pe un tronson de circa 2 minute (00:51:50 și 00:53:42) când Rodecaster Pro-ul meu a decis că preamplificatorul său "trebuie" să mă pună în încurcătură.

Ce înveți

  • Ce produse și servicii s-au anunțat în cadrul evenimentului Apple din 15.09.2020
  • Ce părere avem despre noul iPad Air
  • Ce părere avem despre noile Apple Watch-uri
  • Despre bundle-ul de servicii Apple One
  • Despre Fitness+, serviciul indisponibil în România
  • Ce produse dorim să ne cumpărăm
  • Ce produse recomandăm unor părinți, pentru copiii lor, în scopuri de studiu

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.

Retrospectiva tech a lui 2021
Retrospectiva tech a lui 2021

Cosmin Tataru, antreprenor si colaborator Kinsta pe zona de migrari WordPress, a revenit la Burzcast pentru a sta de vorba despre ce ni s-a parut noua mai important in 2021, din perspectiva a doi developeri, creatori de website-uri si pasionati de Apple si Microsoft.