Burzcast #98

Ah, mai era ceva

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu Ionut Balan Ionel Rohneanu

Publicat: 2020-11-11 (123 minute)

Episodul 98 a fost realizat in timpul livestream-ului publicat impreuna cu oamenii faini: Adrian Boioglu, Ionel Rohneanu si Ionut Balan, odata cu keynote-ul Apple de lansare a noilor device-uri, in jurul procesoarelor Apple SoC, M1.

Detalii episod

Ne-am adunat iar, în fața camerelor și a microfoanelor, Adrian Boioglu, Ionuț Bălan, Ionel Rohneanu și cu mine, pe parcursul a două ore și am discutat, în parte chiar în timpul keynote-ului live al Apple din noiembrie 2020.

Cred că acesta a fost ultimul eveniment Apple din anul 2020, dar unul dintre cele mai interesante și care va intra bine în istoria tehnologiei: momentul în care Apple a făcut primul pas spre noua arhitectură proprietară, Apple System on a CHIP, M1.

În cadrul evenimentului, din care am extras direct materialul audio, mai puțin partea în care am făcut referire la tronsonul "banat" de către YouTube, am văzut prezentate noile produse lansate pe noua arhitectură: Mac Mini, MacBook Air și MacBook Pro.

Personal sunt foarte încântat de această tranziție, deși trebuie să recunosc faptul că, în prima fază am fost puțin sceptic și ușor temător de ce ar putea însemna această tranziție. În urma evenimentului, însă, sunt dornic și abia aștept să achiziționez un nou MacBook Pro pe arhitectura Apple SoC, M1.

Ce înveți

  • Despre Mac Mini 2020, pe Apple M1
  • Despre Apple System on a CHIP, M1
  • Despre MacBook Air 2020, pe Apple M1
  • Despre MacBook Pro 2020, pe Apple M1

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.

Retrospectiva tech a lui 2021
Retrospectiva tech a lui 2021

Cosmin Tataru, antreprenor si colaborator Kinsta pe zona de migrari WordPress, a revenit la Burzcast pentru a sta de vorba despre ce ni s-a parut noua mai important in 2021, din perspectiva a doi developeri, creatori de website-uri si pasionati de Apple si Microsoft.