Ah, mai era ceva

Burzcast #98 2020-11-11

Ah, mai era ceva

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu, Ionut Balan, Ionel Rohneanu

Episodul 98 a fost realizat in timpul livestream-ului publicat impreuna cu oamenii faini: Adrian Boioglu, Ionel Rohneanu si Ionut Balan, odata cu keynote-ul Apple de lansare a noilor device-uri, in jurul procesoarelor Apple SoC, M1.

 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Ne-am adunat iar, în fața camerelor și a microfoanelor, Adrian Boioglu, Ionuț Bălan, Ionel Rohneanu și cu mine, pe parcursul a două ore și am discutat, în parte chiar în timpul keynote-ului live al Apple din noiembrie 2020.

Cred că acesta a fost ultimul eveniment Apple din anul 2020, dar unul dintre cele mai interesante și care va intra bine în istoria tehnologiei: momentul în care Apple a făcut primul pas spre noua arhitectură proprietară, Apple System on a CHIP, M1.

În cadrul evenimentului, din care am extras direct materialul audio, mai puțin partea în care am făcut referire la tronsonul "banat" de către YouTube, am văzut prezentate noile produse lansate pe noua arhitectură: Mac Mini, MacBook Air și MacBook Pro.

Personal sunt foarte încântat de această tranziție, deși trebuie să recunosc faptul că, în prima fază am fost puțin sceptic și ușor temător de ce ar putea însemna această tranziție. În urma evenimentului, însă, sunt dornic și abia aștept să achiziționez un nou MacBook Pro pe arhitectura Apple SoC, M1.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29
Gandirea vizibila

103: Gandirea vizibila

Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.

Ascultă episodul 2021-03-22
Calatorii in pandemie

102: Calatorii in pandemie

In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.

Ascultă episodul 2021-03-15
Scoala de design

101: Scoala de design

Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.

Ascultă episodul 2021-03-08