#111: Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Informații

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.

  • Publicat: 21.01.2022
  • Durata: 24 min 54 sec

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Există câteva motive pentru care o postare de pe Facebook, LinkedIn sau Twitter să nu afișeze corect imaginea reprezentativă. Această imagine este preluată din meta tag-ul HTML "og:image".

Ideal, imaginea este deja optimizată atât ca dimensiune a fișierului cât și ca rezoluție e imaginii. Poate chiar și ca format.

Imaginile optime pentru social media (și Facebook în particupar) sunt cu o orientare orizontală, dar nu exagerat (nu panoramice, unde raportul dintre latura orizontală și cea verticală este foarte mare).

Există o serie de aplicații care pot optimiza imaginile pe care le salvezi ca "Imagine reprezentativă" în WordPress. Unul dintre acestea este ImageOptim, pentru macOS.

Pentru curățarea galeriei media din WordPress îți recomand două plug-inuri (module) care te pot ajuta să faci curățenie printre imaginile pe care nu le mai utilizezi. Ține minte ca mereu, înainte să faci orice modificări asupra fișierelor, să faci un back-up complet atât al fișierelor cât și al bazei de date WordPress.

Adițional acestor optimizări WordPress, îți recomand să utilizezi și CloudFlare, chiar și pe planul gratuit.

Nu uita că, dacă site-ul tău funcționează fără niciun fel de problemă, cineva, în spate (la hosting sau compania de development), lucrează ca să îți asigure acest nivel al serviciului. WordPress (și cam orice site, de altfel) necesită mentenanță continuă.

 

Te învățăm

  • Cum optimizam imaginile pentru WordPress
  • Cum curatam galeria media din WordPress
  • Ce putem optimiza la imaginile din site-ul WordPress
  • Ce module putem folosi pentru curatarea Media Library din WordPress
  • Tool-uri utile pentru WordPress
  • De ce nu apar corect imaginile din post-urile de pe Facebook