Podcast #113

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

  • Invitați: Ovidiu Manciu
  • Publicat: 29.07.2022
  • Durata: 95 min 49 sec

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Mă bucur oricând reușesc să dau peste un alt geek, ca mine, cu care să discutăm de vremurile bune de mult apuse. Ei, nu ne ducem noi prea departe, suntem încă tineri sau așa ne place să credem, dar tot am reușit să fac o incursiune în trecut, începând de la 1998, anul în care eu am primit primul meu PC cu Windows 95.

La rândul său, invitatul meu din acest episod al podcastului, Ovidiu "Aidan" Manciu, mi-a povestit despre cum a început el într-ale gaming-ului și cum a reușit, în anul 2012, să se angajeze la una dintre revistele care ne-au bucurat copilăria, revista LEVEL România.

Personal, am devenit cumpărător al revistei LEVEL începănd cu numărum 11, din 1998 și, parțial, am fost "pierdut pentru umanitate", urmărind jocurile care apar și tot pe ce puteam pune mâna, în materie de gaming. Era o perioadă în care eram information starved și, datorită lipsei sau limitării accesului la Internet în România, presa scrisă, în special în domeniul ludic, era singurul nostru contact cu această industrie.

Ne bucurăm mult de evoluție și nu dorim sau sugerăm să trăim în trecut, dar ne place să ne amintim și, uneori, povestim despre vremurile care ne-au format pe noi, vremuri care ne-au influențat și care ne-au modelat atât modul de gândire cât și, în anumită măsură, meseria.

Plecând de la cele de mai sus, discuția mea cu Aidan trece prin perioada tinereților noastre, când tehnologia arăta și funcționa altfel.

Invitatul meu, Aidan, a reușit să readucă puțin din nostalgia aceasta, în prezent, prin canalul său pe YouTube, DOSboi Aidan, pe care te invit și pe tine să îl urmărești, cu atât mai mult dacă faci parte din această generație.

Ce înveți

  • Cum a inceput Aidan colaborarea cu LEVEL
  • Ce computere retro utilizeaza Aidan
  • Ce impedimente sunt in presa de gaming
  • Ce jocuri retro ne recomanda Aidan
  • De ce realizeaza video-uri retro Aidan

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS
 

Cauți ceva?