Burzcast #117

Agende si instrumente de scris

Invitați: Adrian Boioglu

Publicat: 2023-01-20 (101 minute)

Am stat de vorba, impreuna cu Adrian Boioglu, despre agende si instrumente de scris. Discutam despre stilouri, pixuri cu pasta, gel si cerneala, instrumente hibride, precum stilourile inteligente Livescribe si despre noua obsesie a lui Adrian, agendele si caietele. Spre final aducem vorba despre copertile si sistemele de jurnal ale Midori, acum Traveler's Company.

Da, ne place încă să scriem de mână, deși ne place și iPad-ul Mini cu un Apple Pencil. Totuși, plăcerea scrisului de mână, în special cu un stilou bun, nu poate fi egalată de nimic. Singurul avantaj pe care îl are scrisul pe un device, față de cel de mână este sincronizarea rapidă și facilitatea în partajarea conținutului. Din acest motiv am discutat, iar, despre Livescribe și stilourile inteligente Livescribe, pe care le dețin. Nu am ultimele generații de Echo sau Symphony.

Lăsând scrisul cu soluții hibride la o parte, am discutat cu Adrian despre scrisul de mână, pe hartie. Aici Adrian s-a documentat mult mai temeinic, achiziționând, deja, o miriadă de agende care, pe biroul lui formează un mic turn. Sunt curios ce părere are pisica lui despre acel turn.

Personal, la momentul redactării articolului de suport pentru acest episod din podcast, folosesc și rotesc 3 stilouri: un Visconti Homosapiens Bronze Age, cu peniță M, un S.T. Dupont Défi, cu peniță M și, noua achiziție, un Kaweco Liliput, silver, cu peniță M, pe care îl poți ascunde în pumn, dar care pleacă tot timpul cu mine, în buzunarul pantalonilor.

Pe partea de agende, între momentul înregistrării episodului și cel al redactării acestui articol, anexat episodului, am primit prima parte a comenzii pentru Midori Traveler's Notebook (varianta clasica, nu cea passport size). Îmi place mult și este noul meu companion la scris. Aștept să primesc și restul inserturilor și accesoriilor comandate pentru acesta. Hartia Midori, împerecheată cu stilourile mai sus menționate, fac din scrisul de mână o plăcere. Agenda, la rândul ei, este ușor de transportat și de utilizat. Până acum s-a dovedit utilă în momentele de brainstorming "accidental", când, mergând pe stradă îmi vine ideea unui UI pentru o aplicație la care lucrez. Cine s-ar fi gândit că, plecând din fața Mac-ului îți poate veni ideea despre cum să continui aplicația? 😄

All in all, dacă nu ai ascultat episodul, ascultă-l. Este o discuție interesantă despre instrumente de scris, mai mult sau mai puțin "clasice". La urma urmei, nu pomenim de toc-uri sau pene de scris. Audiție plăcută și așteptăm cu interes feedback-ul tău!

Promovează afacerea ta sau produsele tale în podcasturile noastre

Producem două podcast-uri: Burzcast și micON. Promovează afacerea ta sau produsele tale și în conținutul nostru text sau video. Sloturile sunt limitate la un advertiser pe săptămână!

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Hackathon DevHacks
Hackathon DevHacks

Alaturi de Andreea Balaci, am discutat despre evenimentul DevHacks, un hackathon pe teme de Smart Office, care va avea loc in Cluj-Napoca.

Patru podcasteri intra intr-un studio
Patru podcasteri intra intr-un studio

Acesta este un episod special si unul cum nu am mai realizat pana acum. Am reusit sa ne adunam, patru podcasteri cu vechime in Romania si sa discutam despre podcasting, cu ocazia Zilei Internationale a Podcastului.

Pre-eveniment Apple 7 septembrie
Pre-eveniment Apple 7 septembrie

In episodul 114 am discutat, alaturi de co-host-ul meu de la podcastul micON, Adrian Boioglu, despre ce asteptari avem de la evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2022.

Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu
Nostalgie si tehnologie cu Ovidiu Manciu

Ovidiu, aka "Aidan", a inceput sa scrie la revista LEVEL in anul 2012, incurajat fiind de sotia sa. Raspunsul afirmativ primit de la KiMO (Mircea Dumitriu) l-a ajutat sa dezvolte si mai mult pasiunea pentru gaming si in special retro gaming. In prezent, dupa oprirea publicarii revistei LEVEL si a succesoarei, NIVELUL2, Aidan realizeaza video-uri pe teme de retro gaming si retro tech, pe canalul sau de YouTube, DOSboi Aidan.

Cum producem si crestem un podcast romanesc
Cum producem si crestem un podcast romanesc

Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.

Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress
Curatarea si optimizarea imaginilor in WordPress

Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.