Podcast #117

Agende si instrumente de scris

Am stat de vorba, impreuna cu Adrian Boioglu, despre agende si instrumente de scris. Discutam despre stilouri, pixuri cu pasta, gel si cerneala, instrumente hibride, precum stilourile inteligente Livescribe si despre noua obsesie a lui Adrian, agendele si caietele. Spre final aducem vorba despre copertile si sistemele de jurnal ale Midori, acum Traveler's Company.

  • Invitați: Adrian Boioglu
  • Publicat: 20.01.2023
  • Durata: 100 min 46 sec

Agende si instrumente de scris

Da, ne place încă să scriem de mână, deși ne place și iPad-ul Mini cu un Apple Pencil. Totuși, plăcerea scrisului de mână, în special cu un stilou bun, nu poate fi egalată de nimic. Singurul avantaj pe care îl are scrisul pe un device, față de cel de mână este sincronizarea rapidă și facilitatea în partajarea conținutului. Din acest motiv am discutat, iar, despre Livescribe și stilourile inteligente Livescribe, pe care le dețin. Nu am ultimele generații de Echo sau Symphony.

Lăsând scrisul cu soluții hibride la o parte, am discutat cu Adrian despre scrisul de mână, pe hartie. Aici Adrian s-a documentat mult mai temeinic, achiziționând, deja, o miriadă de agende care, pe biroul lui formează un mic turn. Sunt curios ce părere are pisica lui despre acel turn.

Personal, la momentul redactării articolului de suport pentru acest episod din podcast, folosesc și rotesc 3 stilouri: un Visconti Homosapiens Bronze Age, cu peniță M, un S.T. Dupont Défi, cu peniță M și, noua achiziție, un Kaweco Liliput, silver, cu peniță M, pe care îl poți ascunde în pumn, dar care pleacă tot timpul cu mine, în buzunarul pantalonilor.

Pe partea de agende, între momentul înregistrării episodului și cel al redactării acestui articol, anexat episodului, am primit prima parte a comenzii pentru Midori Traveler's Notebook (varianta clasica, nu cea passport size). Îmi place mult și este noul meu companion la scris. Aștept să primesc și restul inserturilor și accesoriilor comandate pentru acesta. Hartia Midori, împerecheată cu stilourile mai sus menționate, fac din scrisul de mână o plăcere. Agenda, la rândul ei, este ușor de transportat și de utilizat. Până acum s-a dovedit utilă în momentele de brainstorming "accidental", când, mergând pe stradă îmi vine ideea unui UI pentru o aplicație la care lucrez. Cine s-ar fi gândit că, plecând din fața Mac-ului îți poate veni ideea despre cum să continui aplicația? 😄

All in all, dacă nu ai ascultat episodul, ascultă-l. Este o discuție interesantă despre instrumente de scris, mai mult sau mai puțin "clasice". La urma urmei, nu pomenim de toc-uri sau pene de scris. Audiție plăcută și așteptăm cu interes feedback-ul tău!

Ne găsești și pe
platformele de podcasting

RSS
RSS
 

Cauți ceva?