Software pentru
Internet of Things

Realizăm software pentru dispozitive conectate la Internet of Things, punând accentul pe securitate.

În prezent, totul este conectat, de la frigider la becuri până la mașini, contoare inteligente, roboți industriali și alte dispozitive. În ultimii 11 ani, am livrat, unor companii IoT de renume mondial, produse software pentru Internet of Things, adaptate nevoilor lor specifice.

Studiem, abordăm și îmbunătățim întotdeauna securitatea produsului livrat, oferind în același timp mai multă transparență clienților noștri. În loc să fie ultimul lucru la care ne gândim, credem în securitatea by design, în interiorul arhitecturii produsului.

Prezentarea lui Răzvan la CodeCamp

Securitatea dispozitivelor conectate la Internet of Things.

Capabilități

Am dezvoltat și folosit următoarele tehnologii pentru comunicarea de date între dispozitive sau dispozitive cu NOC-ul în rețea, printre alte microservicii și soluții cloud.

Dezvoltare software

Am realizat produse software pentru Internet of Things care adună și agregă date de pe dispozitive industriale sau rezidențiale conectate, folosind C#, Python, Visual Basic sau PHP, în funcție de sistemul de operare care rulează pe dispozitiv sau de serverul/routerul care adună datele.

1
Aplicații web

Am dezvoltat aplicații web, API-uri web și micro-servicii care agregă și prezintă datele colectate, controlează diferite setări ale dispozitivului și permit unui operator să gestioneze dispozitivele conectate. Aplicațiile web pot fi implementate on-premises sau în cloud, având astfel resurse practic nelimitate pentru a rula.

2
Crești repede

Prin valorificarea puterii cloud-ului, proiectul tău poate crește sau se poate reduce în funcție de nevoile sale. Când ai dispozitive conectate și nevoi variabile, menține costurile cât mai mici posibil cu Microsoft Azure IoT sau Amazon Web Services IoT. Dacă ai nevoie de deployment în locație, avem și acest aspect acoperit.

3
Integrare

ThingsBoard

ThingsBoard este o platformă open-source pentru IoT care permite colectarea, procesarea și vizualizarea datelor din dispozitivele conectate. Aceasta oferă o infrastructură scalabilă, toleranță la erori și distribuită pentru procesarea unui volum mare de date de telemetrie generate de senzori și alte dispozitive conectate.

Cu ThingsBoard, utilizatorii pot conecta dispozitive prin diverse protocoale de rețea, cum ar fi MQTT, HTTP și CoAP. Platforma suportă streaming-ul și procesarea în timp real a datelor de telemetrie, permițând utilizatorilor să creeze tablouri de bord, rapoarte și grafice personalizate pentru analiza datelor lor.

Serviciul de integrare presupune aducerea datelor de la diferite dispozitive conectate în platforma ThingsBoard, asigurându-ne că datele sunt formatate corect și pot fi procesate și vizualizate eficient. Acest proces poate implica lucrul cu o varietate de protocoale de comunicare, cum ar fi MQTT, HTTP, MODBUS și CoAP, precum și cu diferite formate de date, cum ar fi JSON și XML.

Obiectivul serviciului de integrare este reprezentat de oferirea unei conexiuni fluente și fiabilă între dispozitivele conectate și platforma ThingsBoard, permițând utilizatorilor să colecteze, să proceseze și să vizualizeze date din soluțiile lor IoT într-un mod ușor și eficient.

Colectarea cerințelor

Vom colabora cu tine pentru a înțelege cerințele de integrare.

Capabilități

Vom identifica dispozitivelor de conectat, a datelor de colectat și a cazurilor de utilizare ale datelor. Discutăm, în această etapă și cu posibilii furnizori de servicii de date.

Provisionarea dispozitivelor

Te vom asista la provisioning-ul dispozitivelor, asigurându-ne că acestea sunt configurate corespunzător.

Capabilități

Este important să asigurăm comunicarea cu platforma ThingsBoard sau cu "convertoarele" pe care le dezvoltăm, la cheie, pentru compania ta.

Încărcarea datelor

Vom configura protocoalele de date pentru a aduce date în platforma ThingsBoard.

Capabilități

Această etapă poate implica configurarea gateway-urilor, a brokerilor MQTT, a "adaptoarelor" sau a altor infrastructuri de comunicare.

Procesarea datelor

Fiecare dispozitiv poate transmite datele într-un format diferit, în funcție de arhitectura acestuia.

Capabilități

Te ajutăm la configurarea regulilor de prelucrare a datelor corespunzătoare, pentru a asigura că datele sunt transformate și pre-procesate corespunzător înainte de a fi stocate în ThingsBoard.

Vizualizarea datelor

În această etapă realizăm tablouri de bord și rapoarte personalizate pentru a vizualiza datele colectate de pe dispozitivele conectate.

Capabilități

Acest lucru ar putea include construirea de grafice, diagrame, hărți și alte vizualizări pentru a facilita înțelegerea datelor.

Monitorizare și suport

Furnizăm servicii de monitorizare și suport continuu pentru a ne asigura că integrarea funcționează fără probleme și pentru a aborda orice probleme care pot apărea.

Capabilități

De asemenea, monitorizăm o serie de posibili vectori de atac sau breșe de securitate care pot apărea datorită complexității integrării și implementării.

Protocoale implementate

MODBUS
Modbus

Modbus este un protocol popular în mediile industriale, fiind open source, ușor de implementat, cu puține restricții asupra formatului de date și accesibil local sau online.

MQTT
MQTT

Protocolul MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) prezintă un volum mic de date, bazat pe arhitectura abonare-publicare, pe bază de broker/client.

HTTP
HTTP(S)

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) este un protocol de nivel de aplicație pentru sisteme de informații distribuite, colaborative, folosit în multiple domenii, inclusiv sub formă de API (client-server).

Lucrează cu noi!

Este momentul să ne contactezi pentru a colabora cu noi, pentru a participa în podcast sau pentru sponsorizarea conținutului nostru new media.

Noutăți publicate

Găsești mai jos cele mai noi piese de conținut (perspective, analize, podcast-uri și video-uri) pe care le-am publicat.

Hai cu noi în
comunitatea Burzcast VIP